home STIRI DESPRE JURNALISTI Aleg jurnalistul Dan Tăpălagă, nu ţaţa Oana Stancu

Aleg jurnalistul Dan Tăpălagă, nu ţaţa Oana Stancu

Share

Am citit editorialul lui Dan Tăpălagă, pentru a înţelege care este motivul atacului jegos al Oanei Stancu Zamfir la adresa jurnalistului. M-am lămurit: profitând de două greşeli ale jurnalistului, Oana Stancu şi-a pus mâinile de ţaţă-n şolduri, a scuipat restul de coajă de sămânţă de floare din colţul gurii şi a început să înjure birjăreşte.

Între cele două, îl aleg pe jurnalistul onest Dan Tăpălagă, nu pe ţaţa jenibilă Oana Stancu.

Dan Tăpălagă, un jurnalist foarte bun, pe care îl cunosc de foarte mult timp şi cu care împărtăşesc cu mândrie valorile presei la standarde BBC, nu trebuia să folosească deloc cuvântul “ăia“.

În editorialul său în rest bun, în care îmi regăsesc propriile impresii, din ziua protestului leşinat şi umflat cu pompa din Piaţa Constituţiei, este un “amărâţii ăia” şi un “sărmanii ăia“, care poate fi interpretat (evident, de cine e de rea intenţie) ca având conotaţii peiorative. Pe care Oana Stancu Zamfir nu ezită să le deşire în creierele publicului Antena 3.

Trimiterea la medicamentul Urinal putea fi substituită cu orice alt argument. Şi aceasta este speculată fără milă de ţaţa Stancu. Dar spécula aceasta nenorocită este dominată ea însăşi copios de expunerea ei pe un post de televiziune. Nu spui care, că se ştie.

Şi în această expunere pe sticla tv, Oana Stancu foloseşte, ca vehicul de sensibilizare a publicului exersat în a fructifica coprocultura de pe Antena 3, implicarea unui minor: fata lui Dan Tăpălagă. În dispreţul Legii audiovizualului.

Restul e jegoşenie mediatică. Oana Stancu îi aminteşte fetei de 10 ani a jurnalistului momentul în care Dan Tăpălagă va trece pragul senectuţii:

Poate ca nu-ţi va fi nici ruşine şi nici nu-ţi vor crea nervozitate sau dispreţ momentele de familie din care tatăl tău se va extrage des pentru a merge la toaletă, pentru că, vezi, aşa e vârsta.

Poate că îi vei cumpăra tu însăţi mult hulitul Urinal de azi. Poate că nu vei simţi că îţi strică masa cu prietenii dacă i se mişcă proteza. Şi poate că, în loc să-l trimiţi în colţul uitării, îl vei consulta, arătându-i respect.

Sugestia jegoasă este că Dan Tăpălagă, pentru că a vorbit despre “ăia” şi a pomenit Urinalul (care, apropós, este pentru combaterea infecţiilor tractului urinar, nu e un medicament destinat celor în vârstă), nu-i respectă pe oamenii în etate care au fost la protestul din Piaţa Constituţiei şi care sunt fani al postului de televiziune Antena 3.

Acestea sunt coordonatele pe care navighează aceşti oameni, în dezumanizarea lor, în care trag un minor şi umplu de mizerie audiovizualul din România.

Hadeţi să discutăm şi despre altceva. Este clar că în acest moment nu există cadru legal pentru interzicerea postului de televiziune Antena 3, dar ar fi bine ca acest lucru să se petreacă.

Fără putinţă de tăgadă, în lipsa acestei mizerii mediatice am fi fost mai buni şi mai curaţi. De câteva zile, Dan Tăpălagă este linşat mediatic sistematic, mutilându-i-se numele de familie într-un mod pe care nu doresc să îl reproduc.

În timp ce unii dintre noi, jurnaliştii oneşti, de bună-credinţă, când văd mizeriile de pe această vidanjă publică, sub linşajul mediatic al trustului Intact, scapă unele lucruri care nu ar trebui să fie în spaţiul public, ci în spaţiul de bere şi tacla, aceste slugi penibile ale unui puşcăriaş fac cu bună ştiinţă opera de scatofilie mediatică pe care o vedem.

Pentru asemenea situaţii, ar trebui să existe cadru legal. Nu numai atât, dacă breasla jurnaliştilor din România ar exista, personajelor de la această vuvuzea mizerabilă li s-ar ridica dreptul de a practica presa.

Oricum, ei nu mai fac de mult timp presă.

Share