home DIVERSE Ophiuchus. Al 13-lea semn zodiacal (Ziua)

Ophiuchus. Al 13-lea semn zodiacal (Ziua)

Share

Un al 13-lea semn zodiacal, Ophiuchus, aparut din cauza unor mici devieri de la traiectoria Pamantului in miscarea sa de rotatie in jurul Soarelui, a fost descoperit de un astronom din Australia, transmite Reuters.

Pamantul nu se invarte in jurul propriei axe ca un balon perfect sferic, ci mai degraba ca un titirez, pentru ca atractiile manifestate de Soare si Luna asupra Terrei nu sunt uniforme.

“Pe scurt, Soarele a deviat putin de la traiectoria pe care o avea in urma cu 3.000 de ani, cand a luat nastere astrologia”, a declarat John Shobbrook, director al observatorului Siding Spring al Universitatii Nationale din Australia.

Semnul zodiacal se numeste Ophiuchus sau Purtatorul de Serpi si cade in perioada 30 noiembrie – 18 decembrie, intre zodia Scorpionului si cea a Sagetatorului. Semnul, reprezentat de niste serpi incolaciti utilizati de medici, nu a fost descoperit acum cinci minute astrale de Shobbrook, ci de catre Ptolemeu, parintele astronomiei, care l-a inscris printre alte 48 de semne, in catalogul sau de astronomie “Almagest”.

Shobbrok a calculat ca in prezent exista o deviere de 30 de grade intre Soare si Pamant ceea ce inseamna ca aceasta constelatie poate avea statut de semn zodiacal si poate fi inclusa in banda zodiacala inventata de babilonieni in urma cu 3000 de ani, informeaza Shobbrook.

In mitologie, Ophiuchus era reprezentat de un batran cu mantie sprijinind un sarpe. Se spune ca Ophiuchus il reprezinta pe Esculap, un vindecator din antichitate, iar sarpele indica faptul ca veninul poate vindeca sau ucide. Se spune ca oamenii nascuti in aceasta zodie au capacitati de vindecare, pot interpreta visele, cauta pacea, au talent poetic si atrag norocul.

Sub semnul lui 12

Astrologia, indiferent de ce spune Shobbrook, nu a luat nastere acum 3.000 de ani. Sumerienii, ca si civilizatia Maya, aveau acelasi zodiac ca si noi, format din 12 zodii, indiferent cum se numeau ele. Conform mitologiei poporului inca, totul ar fi inceput in anul 3113 i.e.n. Noi stim acum ca lucrurile nu stau astfel, ci totul a inceput mult mai devreme de anul 3113 i.e.n.

Zodiile erau cam aceleasi, existand o echivalenta intre cele 12 zodii. De exemplu, Pestele din zodiacul european este cam echivalentul Pisicii-Iepure din zodiacul chinezesc, iar similitudinile sunt clare: avem de-a face cu acelasi zodiac, format din 12 zodii, pe intreg globul, indiferent despre care dintre civilizatiile pamantene vorbim.

Mai mult decat atat, in toate religiile politeiste importante pantheonul zeilor era format din 12 mari zei. Aparitia zodiei Ophiucus si “dereglarea” zodiacului de 12, prin aparitia unui al 13-lea semn, este un fapt despre care presa a mai scris si in urma cu cativa ani. Nu, nu este resaparea unei stiri mai vechi, asa cum a facut uneori presa populara, ci este vorba despre altceva.

Ritmic, redescoperim adevarurile metafizice ale lumii in care traim, atunci cand natura ne da cu ele in cap. In general, avem tupeul si insolenta sa spunem ca astea cu zodiile (tratate stiintific, evident) sunt niste prostii, ca nu exista zodii si in general lucrurile acestea formeaza un fel de parastiinta scrisa de dilimandrosi.

Cei care sustin astfel de aberatii sunt gata sa desfiinteze, negand zodiile, anotimpurile, lunile, miscarea de precesie a Pamantului si miscarea de revolutie a Soarelui in galaxie (ca despre asta este vorba in realitate, nu despre devierea Soarelui de la vreo traiectorie, ca ne faceam cu totii praf si pulbere de stele).

Ophiuchus, asa cum explica si Ziua, a fost in realitate listata in secolul I printre cele 48 de constelatii ptolemeice si este una dintre cele 88 de constelatii moderne din atlasurile serioase de astronomie. Iata cum caracterizeaza Wikipedia aceasta constelatie:

Ophiuchus is a zodiacal constellation (meaning that the Sun passes through it during the course of the year), but unlike the other twelve it is not counted as an astrological sign by astrologers. As of 2008, the sun passes through Ophiuchus between November 30th and December 17th“.

Acum, faptul ca Soarele a trecut in anul 2008 prin Ophiuchus intre 30 noiembrie si 17 decembrie nu inseamna ca aceia care sunt nascuti in aceste zile sunt Ophiuchus si nu mai sunt sagetatori. Este absurd, pentru ca anul viitor Soarele va trece prin Ophiuchus in alte zile, tot toamna, tot peste scorpioni si sagetatori. Semnele zodiacale nu se schimba precum camasile, chiar daca da bine sa scrii despre mutatii de acest gen si vinde marfa.

Unii sustin ca mutatiile care se aproprie sunt de alta natura si nu tin de aparitia unui alt semn zodiacal. Ele ne vor afecta decisiv si vor schimba fata lumii, arata acele voci, si s-ar putea sa aiba dreptate.

Share