Afla cat de important este sa investesti in baterii de calitate pentru bucatarie. Sfaturi utile de la experti

Share

Intr-o bucatarie exista cateva lucruri esentiale, de care nu ne putem lipsi. Spre exemplu, nu toate bucatariile sunt dotate cu aparate de ultima generatie, roboti de bucatarie, cuptoare performante sau aragaz tactil. Multe persoane raman la variantele clasice. Totusi, in ceea ce priveste chiuveta si popularele baterii bucatarie, acestea, cu certitudine, pot fi numite esentiale si de nelipsit dintr-o bucatarie.

Exista modele variate de baterii pentru bucatarie, cu functii dintre cele mai complexe si realizate din diferite materiale. Chiar daca alegerea poate fi ingreunata de aceste aspecte, cand alegem astfel de obiecte sanitare trebuie sa o facem acordand multa atentie. Trebuie sa avem rabdare cand alegem o baterie pentru a-i studia trasaturile si caracteristicile, pentru ca un astfel de obiect trebuie sa reziste in timp, trebuie sa reziste actiunilor mecanice, dar mai ales trebuie sa reziste presiunii apei care deseori poate oscila din cauza factorilor externi.

Cum stabilim calitatea unui astfel de obiect sanitar?

De ce este important sa alegem baterii bucatarie de calitate? Raspunsul este simplu: pentru a face de fapt o economie. Alegand o baterie rezistenta, aceasta va putea fi utilizata ani la rand. Prin urmare, zero defectiuni si zero necesitati de reparatii sau de a fi inlocuita. In schimb, alegand o baterie mai slaba, exista riscul ca aceasta sa se defecteze intr-un timp scurt si sa fie nevoie de una noua – ceea ce inseamna alti bani investiti. Sa nu mai vorbim de faptul ca atunci cand o baterie se sparge, apa care curge se poate infiltra in pereti si in podea cauzand stricaciuni mult mai mari.

Indicatorul cel mai bun pentru a stabili care baterii bucatarie sunt calitative si care nu este greutatea acestora. O greutate mare a bateriilor inseamna ca acestea sunt realizate din materiale rezistente, prin urmare acestea nu se vor sparge ca urmare a trecerii apei prin ele la presiuni inalte.

In privinta componentelor bateriilor, cartusurile ceramice sunt mult mai rezistente decat cele din plastic. Cand faceti o alegere cereti informatii cu privire la cartus de la vanzator sau cititi cu atentie informatiile de pe cutie.

Cele mai utilizate materiale pentru realizarea bateriilor

Atat pentru bateriile din baie, cat si pentru cele de bucatarie, producatorii utilizeaza alama sanitara sau inoxul. Aceste doua materiale sunt cele mai utilizate si, in acelasi timp, sunt si extrem de calitative si rezistente.

Modelele de baterii bucatarie realizate din inox se remarca prin faptul ca sunt usor de curatat si intretinut. De asemenea, astfel de baterii rezista bine la coroziune si la temperaturile mari ale apei. Este de remarcat si faptul ca aceste baterii bucatarie sunt rezistente si la inghet, astfel de cazuri existand cand o locuinta nu este incalzita pe timp de iarna.

Alama sanitara este un material des intalnit. Alama sanitara este formata dintr-un amestec de cupru si zinc. Materialul nu este intr-atat de rezistent precum inoxul, dar proprietatile sale sunt de luat in considerare.

Intr-o proportie mai mica, dar totusi extrem de intalnite, sunt si bateriile din bronz. Acestea sunt utilizate mai ales pentru a completa designul clasic sau vintage. Prin urmare, bucatariile amenajate in aceste stiluri sunt nelipsite de baterii bucatarie din bronz.

Alege magazinul perfect din care sa faci achizitia

Daca doresti sanitare Grohe, de cea mai buna calitate, este important sa iei in considerare functionalitatea acestor obiecte si materialul din care sunt realizate. Aceste doua elemente, mai mult ca sigur, te vor ajuta sa faci o alegere inteleapta.

Baterii-lux.ro este un magazin online specializat in comercializarea obiectelor sanitare. Consultand oferta, se poate constata ca sunt puse la dispoztie toate informatiile necesare cu privire la produse, pentru a face o alegere corecta.

 

Share