home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Adriean Videanu se cunună civil cu Parchetul General

Adriean Videanu se cunună civil cu Parchetul General

Share

Adriean Videanu s-a ales cu un nou dosar penal la Parchetul General. Ancheta vizează modul în care a fost repartizat un teren din nordul Capitalei. Ulterior, pe acesta a fost ridicat Liceul Francez.

Tribunalul București a decis ca procurorii de la Parchetul General să reia ancheta. Aceasta a pornit de la o plângere a unei societîţo comerciale pe numele lui Videanu. Plâmgerea datează din anul 2009, iar acuzațiile sunt de abuz în serviciu.

Ioan Niculae e audiat la DIICOT în Dosarul Romgaz

Instanța a dispus ca procurorii să completeze urmărirea penală pentru care în luna aprilie a acestui an au dat soluție de clasare.

Firma a depus o plângere penală atât pe numele lui Adriean Videanu, în calitate de primar, cât și pe numele a doi funcționari. În cursul anului 2000, Adriean Videanu ar fi refuzat să pună în aplicare o decizie judecătorească.

Adriean Videanu a fost audiat la DIICOT în Dosarul Romgaz

Aceasta dădea drept de folosință firmei respective asupra terenului unde, ulterior, a fost construit Liceul Francez.

Al doilea pentru Adriean Videanu după Dosarul Romgaz

Fostul primar general poate fi însă acuzat de bigamie: s-a mai cununat civil înainte şi cu DNA. După patru ani de investigaţii, DIICOT a decis ca procurorii să refacă ancheta şi în Dosarul Romgaz.

În acesta, sunt cercetați omul de afaceri Ioan Niculae și Adriean Videanu, fost ministru al Economiei. Inițial, ancheta îl viza și pe fostul ministru Varujan Vosganian. Acesta însă a scăpat de cerecetare în urma notoriului caz al miruirii sale în Senat, înainte de vot.

Share