Adrian Ţuţuianu: 50 de parlamentari au semnat scrisoarea anti-Dragnea

Share

Adrian Ţuţuianu, vicepreședinte PSD și unul dintre semnatarii care și-au asumat scrisoarea anti-Dragnea, este îngrijorat că partidul și-ar putea pierde majoritatea parlamentară.

El spune că există riscul ca o serie de parlamentari social-democrați să plece la alte formațiuni. Potrivit lui Țuțuianu, 50 dintre aceștia susțin scrisoarea nemulțumiților din PSD.

Adrian Ţuţuianu: Numărul semnatarilor continuă să crească

Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu, unul dintre cei semnatari ai scrisorii publice prin care i se cere lui Liviu Dragnea plecarea din funcții, a declarat miercuri seara la B1 TV că sunt 50 de parlamentari care au semnat scrisoarea anti-Dragnea, toți de la organizații PSD extrem de puternice, și că numărul acestora continuă să crească.

Adrian Țuțuianu a mai avertizat că, dacă Liviu Dragnea nu pleacă de la șefia partidului, e posibil ca unii dintre acești parlamentari să plece din PSD, cel mai probabil la partidul lui Ponta, ceea ce ar duce la pierderea majorității în Parlament și, deci, și a guvernării.

Adrian Ţuţuianu: Semnatarii o vor interimar pe Dăncilă

Vicepreședintele PSD, Adrian Țutuianu, a explicat, miercuri, că semnatarii scrisorii anti-Dragnea doresc ca partidul să fie condus interimar de președintele executiv, Viorica Dăncilă, până la organizarea unui Congres la care să fie ales un nou lider.

Veiturile au scăzut dramatic ca pondere în Produsul Intern Brut

„Partidul trebuie să rămână unit. Eu cred că există riscul, dacă nu găsim o soluție la problemele serioase pe care le are PSD astăzi, ca unii dintre parlamentarii noștri să plece spre alte partide politice. Am avut recent un caz la Botoșani (…), riscul acesta există, ceea ce poate genera o pierdere a majorității parlamentare, cel puțin la Camea Deputaților.

De aceea îi rog pe toți parlamentarii PSD să aibă încredere în demersul nostru, să aibă răbdare și îi asigur că deciziile pe care le vom lua vor ține cont de interesul României și de interesul PSD”, a subliniat, miercuri, senatorul social-democrat într-o discuție cu jurnaliștii.

Adrian Ţuţuianu: Nu i-am cerut lui Dragnea să plece din partid

„Noi nu i-am cerut dlui Dragnea să plece din partid. I-am cerut să plece din cele două funcții, pentru că vulnerabilizează” partidul, a spus Țuțuianu.

El a mai explicat că scrisoarea care a apărut public are doar trei semnatari pentru că s-a decis că aceștia (sunt trei vicepreședinți ai PSD) să-și asume documentul pentru toți liderii nemulțumiți, „un grup mai mare de lideri de organizații județene, membri ai CEx, cei mai mulți au fost vehiculați în presă”. Țuțuianu a evitat astfel să indice un număr al membrilor CEx care susțin scrisoarea.

Un Comitet Executiv Național va fi convocat pentru vineri, la ora 12:30, pentru a discuta și decide despre toate aceste controverse.

Share