home CORUPTIE, POLITICA Adrian Năstase, PSD şi obsesia sa majoră cu controlul presei (Stenograme PSD)

Adrian Năstase, PSD şi obsesia sa majoră cu controlul presei (Stenograme PSD)

Share

În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care le avea acest om, dincolo de arghirofilie: controlul. Din acest punct de vedere, nu există nici o diferenţă între el şi Liviu Dragnea.

De fapt, în foarte multe stenograme Împăratul este protagonist. Îl vom vedea dezlănţuindu-se în întreaga sa splendoare turpidă. Dragnea nu vrea să plece ca prostul “din această viaţă şi din funcţie”

Adrian Năstase despre control şi cenzură în televiziuni

Adrian Năstase: Asta ar însemna însă să avem oameni care să spună pe caseta respectivă, de la secunda cutare la secunda cutare şi asta dăm, este singură imagine pe care o dăm, şi o dăm şi aici, o dăm şi acolo, o dăm şi dincolo, deci control.

Cineva însă care se ocupă să stea în studiouri, să lucreze cu ei. Noi putem să controlăm aceste lucruri, dar, în mod evident, este vorba de muncă …

Cum imagina Adrian Năstase controlul presei

Adrian Năstase: Avem nevoie de zece oameni, fiecare să discute cu câte o televiziune, 7 să discute cu câte un ziar. Dar noi am lăsat Televiziunea Română să preia ce a vrut ea, noi nu i-am spus vrem mesajul ăsta, nu am spus la PRO TV: vrem mesajul ăsta.

Cineva care să stea la pupitru să vadă tot ce s-a întâmplat şi să spună, domnule, noi vrem să apară pe televiziune mesajul ăsta, vrem imaginea asta. Dar pentru asta trebuie să avem noi un om care să stabilească mesajul pe care îl vrem.

Dacă nu avem noi oamenii respectivi, să îi angajăm, să punem aici într-adevăr 20 de oameni care să stea să lucreze numai pe imagine, că guvernul, substanţa, facem ce putem acolo dincolo de asta, strategia de reacţie nu o avem bine pusă la punct.

Octav Cozmâncă: Vobeşti cu Adrian Sârbu”

Octav Cozmâncă: Probabil că ar trebui să vorbim şi cu şefii, şi cu ăia mici. Vorbeşti cu Adrian Sârbu, trebuie să vorbeşti şi cu ăia care sunt acolo. Vorbeşti cu Sârbu de la TVR, trebuie să vorbeşti şi cu cea care este de la televiziune. Altfel nu se poate. Şi asta vroia să spună Şerban.

Adrian Năstase: La televizor nimic, şi avem opt corespondenţi plătiţi de guvern.

Adrian Năstase: Singura televiziune care ajunge acolo o dată cu noi să-şi facă selecţia. Nu este în ordine. Chiar dacă este foarte bine intenţionată, ea nu ştie ce vrem noi. Asta este problema.

Pe Dorina Mihăilescu o aranja grija că jumătate dintre jurnalişti sunt anti-PSD

Dorina Mihăilescu: Nu se înţelege… Jumătate dintre ei (jurnalişti – n.r.) sunt anti-PSD. Nu poţi să-i determini… Dar dacă noi am avea o echipă foarte bine aşezată şi… Să ştim foarte clar ce bani, ce ne cer… Cu excepţia lui Gherasim, care a arătat aşa, pe ici, pe colo, cu Băsescu…

Adrian Năstase: Alea au costat. (…)

Adrian Năstase: Chiar televiziunea publică naţională a arătat astăzi un caz de persoană care a murit din cauză că sistemul nostru sanitar este la pământ. Aici practic ar trebui intervenit. Cum a fost în perioadă anterioară, deci ar trebui un mesaj de reacţie de la nivelul ministerului.

Adrian Năstase voia controlul analiştilor trimişi la televiziuni

Adrian Năstase: Fiecare cu experienţa lui, ce ziare a făcut fiecare, că asta trebuie să vedem până la urmă, ne implicăm cu bani, cu cunoştinţe, care sunt analiştii pe care îi trimitem la televiziuni. Fiecare să treacă 10 analişti pe care el îi recomandă pentru televiziuni, radiouri şi aşa mai departe.

Adrian Năstase, deranjat de Institutul de Politici Publice: Avem o problemă să creăm un Institut de Politici Nepublice sau Private? Creăm 15 institute din astea şi dăm sarcina fiecăruia, celor care nu au ONG-uri acasă le dăm sarcina să-şi facă fiecare două ONG-uri acasă. Nu se mai poate.

Adrian Năstase: Dacă voi nu sunteţi în stare, îl numesc eu. Stăm trei luni să numim un preşedinte la Liga Studenţilor…

Miron Mitrea intervine cu o propunere culturnic-servilă

Miron Mitrea: Domnule preşedinte, eu propun să schimbăm registrul. Eu cred că aici trebuie să facem nişte mişcări simbolice şi singurul lucru care poate să atragă atenţia populaţiei este Televiziunea Naţională prezentându-l pe preşedintele partidului, viitorul preşedinte, actualul prim-ministru, în discuţia cu oamenii simpli.

A venit Şerban şi ne-a spus o chestiune interesantă referitoare la mărirea pensiilor. Am greşit un pic. Eu cred că decizia trebuie luată într-o comună din judeţul Dâmboviţa, Ialomiţa sau Giurgiu de către tine, mergând acolo într-o vizită, stând de vorbă cu oamenii, la geacă, la căminul cultural, fără mari… şi acolo, cu multă presă, exact ce spuneai, 100 de oameni şi acolo tu, bun, staţi, există problema pe care au ridicat-o oamenii şi, “hocus-pocus”, ai dat soluţia.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share