home CORUPTIE, POLITICA Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Ludovic Orban şi Klaus Iohannis

Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Ludovic Orban şi Klaus Iohannis

Share

Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban pentru că i-au retras decoraţia Ordinul naţional Steaua României, în grad de Mare Cruce.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Procesul a fost deschis pe 9 martie la Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti şi încă nu a primit un termen de judecată, potrivit portalului instanţelor. Conform sursei citate, Adrian Năstase cheamă în judecată atât pe preşedintele României, dar şi pe premierul Ludovic Orban, cel care contrasemnează decretul de retragere a decoraţiei.

Adrian Năstase nu vrea să comenteze deocamdată acest proces. „Am făcut ce am spus că voi face. Am depăşit faza procedurii prealabile şi am înaintat această acţiune. Sper că ea va avea rezultatul pe care îl doresc”, a declarat fostul premier pentru ziare.com.

În 2002, când era premier, Adrian Năstase a fost decorat de preşedintele de-atunci, Ion Iliescu, cu Ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce. Este şi motivul pentru care anul trecut, pe 1 decembrie, a fost invitat la recepţia oficială organizată de Klaus Iohannis, stârnind un val de critici la adresa Preşedinţiei.

Apoi, la sfârşitul lunii decembrie, Klaus Iohannis a semnat decretele privind retragerea decoraţiilor unor persoane condamnate penal. Este vorba despre Adrian Năstase, Bucur Gheorghe, Mitrea Miron Tudor, Mucea Dorinel Mihai, Mencinicopschi Gheorghe, Cuteanu Emilian, Severin Adrian, Voiculescu Dan, Manţog Ionel, Muntean Mircia, Anghel Gh. Cristian şi Jianu Irina Paula.

„Klaus Iohannis a început să construiască România normală anunţând că a decis să-mi retragă Ordinul Steaua României, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere naţională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înşelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteşte nimic bun”, a scris atunci Năstase.

În plus, a transmis că realizările sale de pe vremea în care se afla la Palatul Victoria nu vor putea fi şterse din istorie. Năstase anunţa încă de atunci că după publicarea deciziei în Monitorul Oficial va lua „măsurile cuvenite”.

Fostul premier susţine în continuare că cele două condamnări ale sale au avut, de fapt, obiective politice şi că a primit de la romani „decoraţia” lor.

„Romanii mi-au acordat însă decoraţia lor, în condiţiile în care după 4 ani de guvernare, PSD a obţinut, în 2004, acelaşi procent la alegeri ca şi la intrarea la guvernare – 37%. Vom vedea ce rezultat va avea Guvernul Iohannis…

Condamnarea mea în 2012 ca şi cea din 2014 au avut obiective politice cunoscute. Poate ar trebui să reamintesc, din când în când, felul în care am fost condamnat prin raţionamente logico-juridice şi în lipsa unor probe directe în Dosarul afişelor electorale, cu cei 971 de martori ai DNA. Sau condamnarea în dosarul Zambaccian cu probe – corpuri delicte care includeau bancnote ce au fuseseră tipărite ulterior de Trezoreria americană.

Chiar şi Băsescu, somat de clienţii săi politici (cunoscuţii intelectuali) să-mi retragă decoraţia (legea oferă preşedintelui POSIBILITATEA de retragere a ordinului) a preferat să spună Năstase a fost condamnat pentru o găinărie (ştia el ce spune). Năstase nu şi-a vândut ţară. Electoratul îţi poate ierta asta”.

„Nu cred că, după 7 ani de la condamnarea din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014, şi după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale, intenţia de retragere a ordinului are justificare”, a mai susţinut Năstase.

Citeşte şi
Dan Barna: Ne-am înțeles cu Orban să avem candidați comuni în unele județe

Ludovic Orban continuă să negocieze sângeros cu Dan Barna, şi invers, Dan Barna s-a aşezat Read more

Ludovic Orban: Tot ce este atins de PSD îmbolvăveşte!

Premierul Ludovic Orban a afirmat că, dacă PSD nu susţine demersul de demitere a lui Read more

Ludovic Orban: PNL este la 36% – 40% intenţie de vot

Ludovic Orban, liderul PNL, afirmă că PNL e pe primul loc în preferinţele electoratului, cu Read more

Ludovic Orban, categoric: Pensiile nu pot creşte cu 40%!

Premierul Ludovic Orban a afirmat răspicat că pensiile nu vor putea fi majorate cu 40%, Read more

Ludovic Orban despre PSD: „Nenorociţii îşi bat joc de Bucureşti”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reacţionat, după ce candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei, Read more

Ludovic Orban afirmă categoric: CCR este o secție a PSD

Prim-ministrul Ludovic Orban, care este şi preşedintele PNL, partid de guvernământ, dar minoritar în Parlament, Read more

Ludovic Orban. Renate Weber a devenit duşmanul poporului

Premierul Ludovic Orban a declarat că Renate Weber s-a transformat, din Avocatul Poporului, în duşmanul Read more

Statele Unite îşi anunţă susţinerea pentru Iohannis şi Orban VIDEO

Statele Unite, prin ambasadorul lor în România, susţin democraţia în România. Aşa rezultă din ultimele Read more

PSD, previzibil: Ludovic Orban a instalat o guvernare de bodegă

PSD reacţionează veninos în urma imaginilor cu Ludovic Orban stând la o terasă din Centrul Read more

Ludovic Orban: Este imposibil ca pensiile să crească cu 40%!

Premierul Ludovic Orban a declarat că o creştere cu 40% a punctului de pensie, aşa Read more

Share