home EVENIMENT Adrian Gâdea, omul lui Dragnea, anchetat de DNA. Se strânge laţul

Adrian Gâdea, omul lui Dragnea, anchetat de DNA. Se strânge laţul

Share

Fostul preşedinte CJ Teleorman, Adrian Gâdea, este anchetat de DNA în Afacerea Belina. Lacul Belina este locul de zbenguială cu peştii preferat al lui Liviu Dragnea. Azi, Gâdea este secretar de stat la ministerul lui Sevil Shhaideh.

DNA confirmă: Faptele descrise în nota DGPI, parţial investigate

Pe 17 ianuarie 2017, Adrian Gâdea era citat de DCNews spunând: “Este important să îmi fac treaba indiferent unde sunt”. Se pare că la Consiliul Judeţean Teleorman şi-a făcut treaba cu profesionalism.

Coincidenţă sau nu, fostul preşedinte CJ Teleorman este urmărit penal pentru abuz în servicu. Mai jos, comunicatul DNA.

DNA i-a capsat coada lui Adrian Gâdea, fostul preşedinte CJ Teleorman

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții:

GÂDEA ADRIAN IONUȚ, (n.n.: Adrian Gâdea). La data faptei președinte al CJ Teleorman. IORDAN NELA DORICA, la data faptei inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate. Aceasta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată,

DUMITRESCU MIRCEA, la data faptei administrator public al județului Teleorman, sub aspectul săvârșirii complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

Adrian Gâdea şi lacul Belina, locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea

Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

În luna ianuarie 2014, suspectul Gâdea Adrian Ionuț, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispozițiile legislației primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială și o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha).

Contracte pe 10 ani fără licitaţie

Concret, aceste contracte au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la prețuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună și 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean.

Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități.

Viza de aceeaşi zi pentru Daddy?

Contractele respective au făcut obiectul controlului financiar preventiv. Viza a fost acordată în aceeași zi, 16 ianuarie 2014, de suspecta Iordan Nela Dorica. Aceasta cunoștea modalitatea de încheiere legală a documentelor.

Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman. Totodată, fiind obținut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. Aceasta în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Citeşte şi
Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, anunta ca Viorica Dăncilă ar urma sa fie pusa
Liviu Dragnea a fost condamnat. O gaşcă, un grup infracţional organizat dă bir cu fugiţii
Societatea Tel Drum SA și reprezentanții ei, Petre Pitiș și Mircea Vișan, au fost puși
Parchetul Militar a restartat Dosarul Mineriadei 13-15 iunie 1990 cu noi inculpaţi. Simbolic, exact la
DNA îi urmăreşte penal pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, pe administratorul societății și
Omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu este urmărit penal de DNA Iaşi pentru instigare la
Ancheta în Dosarul Revoluţiei a fost extinsă de procurori. Aceştia spun că "noua conducere (n.n.:
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, solicită sesizarea Camerei Deputaților pentru începerea urmăririi penale
Procurorul general Augustin Lazăr cere președintelui Klaus Iohannis în numele DNA începerea urmăririi penale a
Victor Ponta este plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii DNA
Share