Admiral Kuzneţov, singurul portavion rusesc, a scufundat docul uscat

Share

Patru muncitori au fost răniți și unul este de negăsit după ce singurul portavion al Rusiei, Admiral Kuzneţov, a suferit daune atunci când un doc plutitor uscat s-a scufundat în timp ce nava îl părăsea, spun oficialii ruşi.

Admiral Kuzneţov, spaima lumii, s-a scufundat amarat în doc

Stația de reparații pe apă s-a scufundat la un șantier naval arctic la începutul zilei de 30 octombrie,. Este cel mai recent  dintr-o serie de neajunsuri care au implicat Admiral Kuznetţov, care a pierdut două avioane militare în accidente din largul coastei Siriei în anul 2016.

Docul uscat PD-50 a fost complet scufundat până la ora 3:30 dimineaţa, ora locală, la Şantierul naval de reparare 82, din satul Rosliakovo, din apropierea orașului portuar Murmansk, a declarat guvernatorul regional Marina Kovtun pe Twitter.

Admiral Kuzneţov avariat, patru răniţi, un dispărut

Ea a spus că doi lucrători răniți au fost spitalizați și doi au fost tratați fără spitalizare.

“Din păcate, o persoană nu a fost încă găsită”, a spus Kovtun, adăugând că scufundătorii de salvare îl căutau.

După mai multe ore, autoritățile au declarat că scafandrii își suspendau operațiunile de noapte din cauza întunericului și că lucrătorul dispărut nu fusese găsit.

Unul dintre cei răniți era stare foarte gravă, a declarat Viktor Rogaliov, șeful Centrului de Medicină pentru Dezastre la nivel local.

Nu se ştie ce a cauzat scufundarea docului uscat

Kovtun a spus că scafandrii de salvare de la Flota Nordică a Marinei Ruse lucrau în acest loc și că era greu de spus ce a cauzat scufundarea.

Autoritățile au spus că cel puțin o macara a căzut atunci când docul uscat s-a scufundat, avariind portavionul, dar că daunele erau deasupra liniei de plutire și nu erau severe.

Aleksei Rahmanov, șeful Corporaţiei Unite pentru Construcţia de Nave, a declarat că experții evaluează daunele, dar că “părțile importante ale portavionului nu au fost afectate”.

PD-50 a fost unul dintre cele mai mari docuri uscate din lume.

Admiral Kuzneţov e unicul portavion al Rusiei, cu care aceasta s-a dat în spectacol în Mediterana

Rusia a trimis portavionul de 305 metri lungime Admiral Kuznetsov în estul Mediteranei în 2016, ca parte a campaniei sale militare în curs de desfășurare, în sprijinul forțelor guvernului sirian, în războiul devastator al țării, din Orientul Mijlociu.

Un avion militar Su-33 s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze pe portavion în decembrie 2016, iar un MiG-29 s-a prăbușit câțiva kilometri de navă trei săptămâni mai devreme.

Un incendiu la bordul portavionului a ucis un marinar în septembrie 2009, iar o scurgere de petrol a fost observată de Garda de Coastă a Irlandei lângă vas, după aceea.

Share