home MASS MEDIA Administraţia Miculescu dată în judecată pentru nerespectarea legii

Administraţia Miculescu dată în judecată pentru nerespectarea legii

Share

Campania de presă conţinând acuzaţii false, rasiste, xenofobe,calomnioase şi discriminatorii (vezi aici) împotriva Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi a Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind nu rămâne fără urmări jurifice.

FRJ MediaSind a acţionat în instanţă conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune, reprezentată de Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general, pentru nerespectarea Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.

De asemenea, persoanele implicate în campanie, Ovidiu Miculescu, Nicoleta Viorica Balaci, Cerasela Rădulescu, Bogdan Rădulescu şi Casa Serafim SRL, reprezentată de Cornel Nistorescu, vor fi de asemenea deferiţi Justiţiei.

Procesul va începe în octombrie a.c.

Având în vedere că există informaţii privind modul prin care conducerea Radioului Public a orchestrat din bani publici campania de denigrare împotriva organizaţiilor jurnaliştilor, FRJ MediaSind a solicitat preşedintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, să pună la dispoziţie, conform Legii nr.544/2001, următoarele informaţii de interes public:

Dacă și ce tip de contract/e și în ce cuantum a/au fost încheiat/e între SRR și publicația Cotidianul.ro în ultimul an de zile.
Dacă și ce tip de contract/e a/au fost încheiat/e între Societatea Română de Radiodifuziune și SC NEW WAVE WEB DEVELOPMENT SRL, cu sediul în Mangalia, acționar/administrator Balaci Nicoleta Viorica, realizator SRR, și Dumitru Florin, Redactor șef New Media SRR.
Dacă și ce tip de contract/e a/au fost încheiat/e între Societatea Română de Radiodifuziune și SC. SEASIDE NEW MEDIA SOLUTIONS SRL, acționari Balaci Georgel, angajat SRR și Dumitru Ramona Mihaela, redactor SRR.
Dacă între Societatea Română de Radiodifuziune și dna. Cerasela Rădulescu existau în perioada 4-7 iunie raporturi de muncă/convenții civile.

În loc să respecte legea şi să pună la dispoziţie aceste informaţii, Ovidiu Miculescu a transmis un răspuns stupefiant (veziaici) în care susţine că “Societatea Română de Radiodifuziune nu poate fi considerată o instituţie publică în sensul legii invocate, datorită specificului activităţii sale, chiar dacă pentru realizarea programelor sale foloseşte şi fonduri publice.”

De asemenea, folosind aceleaşi argumente, conducerea SRR a refuzat să publice şi dreptul la replică solicitat de FRJ MediaSind.

În acest timp, clasa politică se face că nu observă încălcarea legii de către actuala administraţie din Radioul Public, preferând să menţină în funcţie o conducere abuzivă.

Departament Comunicare FRJ MediaSind Bucureşti
31 iulie 2013

Citeşte şi
Vremurile lui Ovidiu Miculescu în Radio România au luat sfârşit. Urmează timpurile lui Georgică Severin.
Zilele pe care Ovidiu Miculescu le are la conducerea Radio România sunt numărate, susţin surse
Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, s-a îmbolnăvit. Miculescu era aşteptat
Curtea de Apel București a hotărât, în data de 5 iunie 2015, anularea alegerilor ce
Ovidiu Miculescu a cerut Tribunalului Municipiului Bucureşti (TMB) anularea Contractului Colectiv de Muncă pe Ramura
Ovidiu Miculescu se remarcă din nou ca incompatibil-şef al Radioului Public. Sindicatul Unit al Salariaţilor
Sindicatul Unit al Salariatilor Radio-România, afiliat  FRJ MediaSind, a depus astăzi, 18 noiembrie 2013, un denunţ penal
A treia sesizare de incompatibilitate şi conflict de interese, în care a fost implicat preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu
Constatăm cu regret că semnalul nostru de alarmă, lansat în această vară, privind derapajul spre
După ce Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Ovidiu Miculescu, preşedintele - director
Share