home MASS MEDIA Administraţia Miculescu a dat în judecată Munca şi MediaSind

Administraţia Miculescu a dat în judecată Munca şi MediaSind

Share

După ce a păgubit drepturile salariale ale angajaţilor cu peste 25%, după ce a spart sediul Sindicatului Unit al Salariaţilor – Radio România fără să deţină o hotărâre judecătorească de evacuare, confiscându-i documentele şi ştampila, după ce aconcediat liderul sindical, Adrian Moise, în urma unui simulacru de cercetare disciplinară, după ce a făcut de râs România trimiţând la Congresul Mondial al Jurnaliştilor agitatori care să provoace diversiuni şi circ, după ce a revoltatintelectualitatea românească prin politica anticulturală aplicată în instituţie, administraţia Societăţii Române de Radiodifuziune condusă de preşedintele – director general Ovidiu Miculescu recidivează.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, Patronatul Presei din România ROMEDIA şi Uniunea Naţională a Patronatului Român sunt chemate în judecată de Societatea Română de Radiodifuziune pentru anularea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media!!!

Acest document vital pentru respectarea drepturilor tututror angajaţilor din mass-media care conţine Codul Deontologic al Jurnalistului unde clauza de conştiinţă se află la loc de cinste, cuprinde regulile pe care trebuie să le respecte angajatorii în raport cu salariaţii, sporuri de vechime, fidelitate, coeficienţi de salarizare în funcţie de studii, prime, concedii, precum şi un salariu minim pe sector majorat cu 25% faţă de salariul minim pe economie.

Amintim opiniei publice că Ovidiu Miculescu a fost declarat de Agenţia Naţională de Integritate drept incompatibil iar Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor a confirmat că acesta a semnat în anul 1987 un angajament cu fosta Securitate pentru ” apărarea contrainformativă a persoanelor care fac parte din grupul de presă ce participă la activităţi protocolare” (Dosar fond de rețea 94603). Împotriva acestuia există mai multe plângeri penale pentru abuz în serviciu, tulburare de posesie, furt calificat, etc.

Din cauza acestor abuzuri, Organizaţia Internaţională a Muncii a solicitat explicaţii oficiale statului român prin Ministerul de Externe, iar Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor au solicitat României, prin ambasadele din străinătate, să pună capăt abuzurilor din Radioul Public.

În acelaşi timp, peste 20 de organizaţii ale jurnaliştilor din ţară s-au solidarizat cu protestele FRJ MediaSind, cerând Parlamentului să demareze anchete oficiale împotriva şefului SRR, Ovidiu Miculescu.

Într-o acţiune de protest fără precedent, sute de intelectuali de marcă au semnat o Petiţie împotriva politicii anticulturale promovate de administraţia Miculescu în Radioul Public.

Din nefericire, coaliţia aflată la putere ignoră aceste semnale. Cauționând abuzurile lui Ovidiu Miculescu, ea contribuie la știrbirea prestigiului Radioului Public. FRJ MediaSind face un apel către salariații SRR să nu se lase intimidați și să reacționeze la orice abuz al administrației Miculescu deoarece credem că justiția va face dreptate, în ciuda protecției vremelnice pe care conducerea SRR o are din partea Puterii. (“Nimeni nu este mai presus de lege!” – art. 16 alin. 2 din Constitutia României)

Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind
Comitetul Executiv

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share