home CORUPTIE, MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Administrația Gradea refuză să negocieze Contractul Colectiv de Muncă pentru angajați

Administrația Gradea refuză să negocieze Contractul Colectiv de Muncă pentru angajați

Share

Negocierile pentru încheierea unui nou Contrat Colectiv de Muncă în Societatea Română de Televiziune începute astăzi, 27 noiembrie 2019, între administrația SRTV și reprezentanții Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

După prezentarea tuturor documentelor legale de reprezentativitate necesare încheierii CCM în baza mandatelor acordate de către membrii afiliați din instituție – Sindicatul Roman al Jurnaliștilor MediaSind și Sindicatul Televiziunea Craiova – procedura de negociere a fost blocată de către delegația numită de președintele-director general Doina Gradea.

Motivele invocate de către membrii delegației administrației, formate din directorul Direcției Resurse Umane, Directorul Serviciului Juridic, Directorul Economic, Producătorul general și Directorul administrativ, au fost dintre cele mai puerile și unice în negocierea unor contracte colective de muncă din Uniunea Europeană, și anume:

Lipsa de la negocieri a reprezentanților salariaților, deși era obligația angajatorului să invite salariații în vederea alegerii unor reprezentanți, în termenul legal prevăzut în Legea nr.62/2011, adică cu maxim 45 de zile înainte de expirarea CCM în vigoare.

Lipsa solicitărilor de negociere din partea sindicatelor afiliate din TVR, deși la adresa FAIR-MediaSind înregistrată cu nr. 10996/18.11.2019 la Registratura SRTV, se află mandatele/solicitările Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind și Sindicatului Televiziunea Craiova.

Lipsa bugetului pentru anul viitor aprobat de către Parlament pentru Televiziunea Națională, deși SRTV nu este salarizată în baza Legii nr. 153/2017, ci, potrivit Legii 41/1994, în baza negocierii CCM.

Având în vedere aceste motive care nu au niciun fundament legal ci trădează, practic, o rea voință din partea reprezentanților Președintelui-directror general al SRTV, reprezentanții părții sindicale au explicat foarte clar implicațiile grave pe care le-ar avea toți salariații instituției dacă nu s-ar semna acest document până la data de 31 decembrie 2019, și nu după aprobarea bugetului, care ar putea dura câteva luni.

Partea sindicală a explicat că lipsa unui CCM ar însemna practic diminuarea drastică a drepturilor salariale, a protecției locurilor de muncă, a angajărilor peste salariul minim pe economie și, nu în ultimul rând, ar putea crea premisele modificării legislative pentru plata salariilor în baza Legii salarizării unitare, ceea ce ar putea crea mari probleme activității specifice a TVR.

La aceste argumente reprezentanții TVR au ridicat din umeri, refuzând să explice cum au negociat actualul CCM precum și alte contracte, în lipsa unui buget aprobat de Parlament.

De asemenea, reprezentanții FAIR-MediaSind au atras atenția asupra lipsei unui mandat de negociere primit de echipa numită de Doina Gradea din partea Consiliului de Administratie SRTV, în conformitate cu prevederile art. 18 alin 1 lit a din legea de organizare și funcționare a SRTV și SRR!

Având în vedere aceste decizii grave din partea “administrației Gradea” asupra viitorului angajaților Televiziunii Naționale, conducerea SRJ MediaSind convoacă pentru data de 28 noiembrie 2019, ora 13,00, la sediul SRTV, Adunarea generală a organizației pentru declanșarea conflictului de muncă în Societatea Română de Televiziune.

Pe această cale, îi rugăm membrii de sindicat, indiferent din ce structură sindicală fac parte, precum și pe ceilalți salariați care nu sunt membri de sindicat, să participe activ la toate acțiunile de protest care vor fi decise, inclusiv la declanșarea grevei generale în TVR.

Împreună suntem mai puternici!

Biroul Executiv SRJ MediaSind – Filiala MediaSind TVR
București, 27 noiembrie 2019

Citeşte şi
Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Olguţa Vasilescu laudă un atac al lui Ionuţ Cristache (TVR) la Klaus Iohannis

Ionuţ Cristache, realizator al emisiunii România 9, de la postul public de televiziune, a stârnit Read more

MediaSind: Decizia Curții de Conturi confirmă jaful din Televiziunea Națională

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR, solicită Parlamentului României să demită, în Read more

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la TVR şi în Radio România

Şefii TVR şi ai Radioului Public au luat salarii mai mari decât prevede legea iar Read more

MediaSind TVR cere Parlamentului demiterea de urgenţă a groparilor Televiziunii Naţionale!

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR a luat act de votul membrilor Read more

Televiziunea publică: Clauza de conştiinţă şi noi drepturi (MediaSind)

Actul adițional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune a Read more

MediaSind a decis declanșarea conflictului de muncă în TVR

Delegații prezenți la Adunarea Generală a MediaSind TVR au decis astăzi, 28 noiembrie 2019, cu Read more

Tribunalul Bucureşti a anulat diminuările de drepturi negociate de conducerea TVR

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea depusă de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împotriva Societatăţii Română Read more

TVR a dat bani grei pe echipamente vechi, care trebuiau să fie noi

Deputatul USR Iulian Bulai, membru in Comisia de Cultura din Camera, dezvaluie noi nereguli gasite Read more

Share