home EUROVISION, EVENIMENT Adevarul Holding: Luminita Anghel merge la Oslo

Adevarul Holding: Luminita Anghel merge la Oslo

Share

Alexandru Catalan, directorul de comunicare de la Adevarul Holding, a scapat, in emisiunea de sambata a Marinei Almas “Ne vedem la TVR”, afirmatia ca spera ca Luminita Anghel se va clasa mai sus de locul doi, obtinut in preselectia nationala, in finala de la Oslo.

Iata fragmentul de emisiune:

Clipul de mai sus, asupra caruia se discuta intens pe Andrei Partos Forum, este din emisiunea de sambata a Marinei Almasan “”Ne vedem la TVR”, in care Alexandru Catalan, director de comunicare la Adevarul Holding, cu o sinceritate dezarmanta, scoate cea mai tare zicala de pana acum, de la Concursul Eurovision Romania 2010:

Alexandru Catalan: Avem o melodie care ne va reprezenta cu cinste si eu zic ca o sa avem parte de o surpriza placuta…

Marina Almasan, glumind poate: Sa nu spunem…

Alexandru Catalan: Luminita Anghel a tras locul doi (n.n.: in finala nationala). Sper sa se claseze si mai bine in mai la Oslo[…]

Ceea ce este socant e cat de incompetent, ca sa ma exprim elegant, este acest ins. Iata comentariul logic facut pe Andrei Partos Forum de catre Andrei Partos insusi:

Catalan comite o mare greşeală, inducând ideea că Luminiţa va merge la Oslo.

Exact de asta mă temeam, că se va dicta de către cineva…

Au început cu UNICEF şi continuă acum… Mai e nevoie de televot sau jurii?

Cand vorbeste despre despre UNICEF, Partos se refera la lobby-ul indirect care se face piesei “Save Their Lives”, prin faptul ca UNICEF Romania sustine piesa inca de acum si doreste sa o foloseasca in campaniile sale.

Iata si comentariul sugestiv facut de userul Adrian, pe acelasi forum, privitor la…

… afirmatia directorului de comunicare al co-organizatorului Eurovision Romania, ca “Avem o melodie castigatoare.[…] Ii urez succes Luminitei la Oslo.”

Ma gandesc ca, la ditamai functia, stie ce trebuie sa scoata pe gura si ce nu, iar daca o faci ai acoperire, altfel pleci. Cum asta nu se va intampla, cred ca Eurovision, Selectia Nationala s-a incheiat fix cu 1 luna mai devreme.

Eu cred ca, in acest moment, Adevarul Holding trebuie sa-l demita pe Alexandru Catalan/ cu capul cat un ecran si sa dea un comunicat, in care sa explice ca acesta a vorbit fara sa stie creierul lui mic si cerebel ce face gura din partea din fata a capului.

Dar se pune intrebarea filosofica: la ce ne foloseste demisia incompetentului Catalan, daca tot va merge Luminita Anghel, ca asa a decis trustul patrician care alimenteaza cu bani TVR in campania aceasta?

In primul rand, Alexandru Catalan este atat de naiv, incat spune ce gandeste cu adevarat si nu trebuie sa se stie si public: cel putin ca “Adevarul Holding” o sustine pe Luminita Anghel sa mearga la Oslo.

Spre deosebire de Grigore Cartianu, care s-a ferit sa faca orice consideratii de ordin muzical si a vorbit, tehnic, despre concursul pe bilete pentru Oslo pe care il face Adevarul Holding.

Ceea ce ma distreaza este ca acest baiat, Alexandru Catalan, este atat de incult, incat la 0:36 in acelasi clip spune:

[…] M-am intors in redactie si m-am intalnit cu colegii mei de specialitate. Prima reactie a fost, asa, ad-hoc: avem sau nu avem o melodie tare anul asta?

Exista ceva ce imi scapa. Prin anul 1995, cred, Sandu mi-a fost coleg la sectia Life, la Mediafax. Nu parea sfertodoct. De ce spun acest lucru? O reactie nu poate fi ad-hoc. Ea poate fi spontana sau elaborata, prosteasca sau inteligenta.

Sensul cuantului “ad-hoc” este altul. O intalnire, un mod de actiune sau o activitate anume pot sa fie ad-hoc.

Probabil ca directorul de comunicare de la Adevarul Holding a vrut sa spuna ca prima sa reactie spontana a fost sa-si intrebe colegii daca avem vreo melodie tare.

Conform enciclopediei libere Wikipedia, ad-hoc este, in realitate, o…

[…] expresie latină cu sensul de „pentru aceasta” („anume pentru acest scop”), folosită printre altele pentru a caracteriza un organ înfiinţat spre a exercita o misiune cu caracter temporar, de circumstanţă.

În practica juridică, spre exemplu, termenul defineşte numirea de către un stat a unui judecător într-o afacere determinantă.

Într-un sens foarte general, ad hoc semnifică o soluţie care a fost adoptată pentru un scop precis, spre deosebire de o soluţie permanentă sau îndelung elaborată.

De exemplu, pentru ca sa intelegem, numirea lui Alexandru Catalan pare a fi fost facuta ad-hoc, pentru a provoca un mare scandal la Eurovision.

Prin aceste cuvinte scapate din haturile logicii, Alexandru Catalan demonstreaza ca nu este calificat sa se ocupe de comunicare pentru Adevarul Holding si aduce deservicii de imagine grave, nu numai pentru ca scapa niste pasarele din interiorul organizatiei, dar nici nu stie sa se exprime coerent.

Noroc ca a facut-o, ca am aflat si care ar putea fi unul dintre aranjamentele care se fac in culise. Bine ca nu a fost partener Eurovision Taraf TV, ca poate ne trezeam cu membru al juriului Sorinel Puştiu.

Citeşte şi
Internauţii îşi bat joc de Liviu Dragnea pe Wikipedia

Liviu Dragnea e obiectul miştoului internauţilor pe Wikipedia, după ce a iniţiat o lege anti-defăimare Read more

Revista pres(arilor). Banciu dat în judecată de Ştefan Bănică Jr.

~Turcescu, "Sub semnul intrebarii", de la Palatul Copiilor~DigiNews se-nmulteste~Nasul si-a facut site~Wikipedia in razboi cu Read more

Wikipedia anunta ca Geoana a pierdut

Deja pana si Wikipedia s-a prins, asa cum se poate vedea aici, asa cum anunta Read more

EUROVISION: Telefoanele au sunat ocupat tot timpul

Asadar, iata ca acum incepe Eurovision 2010. Nu incantat de amestecul de muzica si circ. Read more

EUROVISION: Topul meu valoric

Voi lista in continuare, din punctul meu de vedere, topul valoric, de la locul 1 Read more

EUROVISION: Interpretatul live. Avantaj pentru cei cu rutina

TVR trebuia sa lase macar o emisiune in care concurentii sa cante live, pentru a Read more

EUROVISION: Primii concurenti sunt avantajati

Primii concurenti sunt, de data aceasta, avantajati. Faptul ca votul incepe de cand se aude Read more

EUROVISION: Televotingul. Numerele verzi. Inrosirea lor

Din cauza ca RomTelecom a parasit parteneriatul cu TVR, azi s-ar putea sa avem un Read more

EUROVISION: Despre “Save Their Lives”. Raspuns pentru gabi

Asa cum se vede aici, cineva, in comentarii la una dintre postarile mele, convins ca Read more

Ne vedem cu Marina Almasan. La Eurovision

Fundalul sonor asigurat de Andrei Tudor Band. Se putea sa nu profite familia Tudor si Read more

Share