home MASS MEDIA Adevărul Holding începe să piardă procesele cu jurnalişti

Adevărul Holding începe să piardă procesele cu jurnalişti

Share

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind salută hotărârea definitivă pronunţată de către Tribunalul Dolj, Secţia conflicte de muncă şi asigurări sociale, în Dosarul nr. 13687/63/2009 având ca părţi: MIREA ANA ALINA (contestator), SC ADEVĂRUL HOLDING-SRL BUCUREŞTI (intimat) şi SINDICATUL JURNALIŞTILOR PROFESIONIŞTI, (intervenient în numele altei persoane).

În data de 09.06.2010, instanţa a admis contestaţia membrului nostru de sindicat AlinaMirea şi a constatat nulitatea absolută a Deciziei de concediere nr. 346 din 19.10. 2009 emisă de intimata SC Adevărul Holding SRL.

De asemenea, instanţa a hotărât să repună părţile în situaţia anterioară concedierii şi a obligat SC Adevărul Holding SRL la plata către contestatoare a despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceasta de la data concedierii şi până la reintegrarea definitivă.

Totodată, SC Adevărul Holding SRL a fost obligată şi la plata cheltuielilor de judecată.

Iată că instanţele de judecată confirmă ceea ce Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a condamnat în nenumărate rânduri, şi anume, tratamentul discriminatoriu pe care conducerea Trustului de presă Adevărul îl aplică împotriva membrilor de sindicat.

Pentru “vina” de a notifica angajatorul că sunt membri de sindicat şi că solicită drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media, mai mulţi angajaţi ai SC Adevărul SA, printre care Gina Vişan, Cătălin Cocoş, Alina Mirea, Adrian Horincar, Elena Crăescu, Maria Raluca Lazăr Pop etc., au fost concediaţi în mod ilegal, fără respectarea prevederilor prevăzute în legislaţia muncii.

Toate controalele efectuate de Inspecţia Muncii la sediul SC Adevărul Holding SRL au confirmat că sesizările FRJ MediaSind şi ai Comisei Paritare la Nivel de Ramură Mass-Media sunt justificate.

De asemenea, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor a condamnat conducerea necinstită a acestui trust de presă din cauza “politicilor sale anti-sindicale şi a tratamentului abuziv aplicat unor jurnalişti, acţiuni care au subminat eforturile de creare a unei noi culturi în relaţiile de muncă în presa din România”.

FEJ consideră că „acţiunile grupului media Adevărul, care încalcă responsabilităţile juridice faţă de drepturile angajaţilor, constituie o trădare ruşinoasă a eforturilor de îmbunătăţire a dialogului social şi cooperării dintre sindicate şi media din România.

Condamnăm în mod ferm acţiunile acestei companii, ce reflectă o cultură anti-sindicală care domină într-o mare parte a mediei româneşti. Este absolut reprobabil să acţionezi împotriva jurnaliştilor şi a altor angajaţi atunci când aceştia nu cer nimic mai mult decât drepturile fundamentele ce le revin conform legislaţiei muncii”, a afirmat secretarul general al FEJ, Aidan White.

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind face un apel către toţi angajaţii din mass-media să nu se lase intimidaţi de conducerile unor trusturi de presă „certate” cu legea şi să-şi ceară drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media.

FRJ MediaSind, prin sindicatele afiliate, va acorda tot sprijinul necesar pentru ca legislaţia să fie respectată şi în acest domeniu important pentru democraţie.

Preşedinte FRJ MediaSind,

Cristi Godinac

10 iunie 2010

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind (FRJ) | www.mediasind.ro

mediasind@yahoo.com

+40 21.207.61.89; +40 372.15.01.89 |  Fax: +40 372 87 10 86

Piata Presei Libere nr.1, Casa Presei, intrarea B1, etaj 1, camera 34, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701

Citeşte şi
Organizaţia MediaSind din TVR convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru depunerea de plângeri penale împotriva conducerii
Adunarea Generală Extraordinară a Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, întrunită astăzi, 11 iulie 2019, a
Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind întrunit astăzi, 1 iulie 2019, a
Către Partidul Social Democrat, Doamnei Viorica Dăncilă, Președinte interimar Retrageți sprijinul politic acordat șefei TVR!
Al 30-lea Congres al celei mai mari organizaţii a jurnaliştilor din lume, FIJ (Federaţia Internaţională
În urma Protocolului încheiat astăzi, 30 mai 2019, cu reprezentanții companiei Direct Booking, membrii Sindicatului
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala sa din Societatea Română de Televiziune, MediaSind
De ziua libertăţii de exprimare, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind cere clasei poilitice să trateze
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, membru fondator al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind – organizaţie
Sentinţa în Dosarul DGASPC - Bombonica, al lui Liviu Dragnea, a fost amânată din nou
Share