home MASS MEDIA Adevărul Holding începe să piardă procesele cu jurnalişti

Adevărul Holding începe să piardă procesele cu jurnalişti

Share

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind salută hotărârea definitivă pronunţată de către Tribunalul Dolj, Secţia conflicte de muncă şi asigurări sociale, în Dosarul nr. 13687/63/2009 având ca părţi: MIREA ANA ALINA (contestator), SC ADEVĂRUL HOLDING-SRL BUCUREŞTI (intimat) şi SINDICATUL JURNALIŞTILOR PROFESIONIŞTI, (intervenient în numele altei persoane).

În data de 09.06.2010, instanţa a admis contestaţia membrului nostru de sindicat AlinaMirea şi a constatat nulitatea absolută a Deciziei de concediere nr. 346 din 19.10. 2009 emisă de intimata SC Adevărul Holding SRL.

De asemenea, instanţa a hotărât să repună părţile în situaţia anterioară concedierii şi a obligat SC Adevărul Holding SRL la plata către contestatoare a despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceasta de la data concedierii şi până la reintegrarea definitivă.

Totodată, SC Adevărul Holding SRL a fost obligată şi la plata cheltuielilor de judecată.

Iată că instanţele de judecată confirmă ceea ce Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a condamnat în nenumărate rânduri, şi anume, tratamentul discriminatoriu pe care conducerea Trustului de presă Adevărul îl aplică împotriva membrilor de sindicat.

Pentru “vina” de a notifica angajatorul că sunt membri de sindicat şi că solicită drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media, mai mulţi angajaţi ai SC Adevărul SA, printre care Gina Vişan, Cătălin Cocoş, Alina Mirea, Adrian Horincar, Elena Crăescu, Maria Raluca Lazăr Pop etc., au fost concediaţi în mod ilegal, fără respectarea prevederilor prevăzute în legislaţia muncii.

Toate controalele efectuate de Inspecţia Muncii la sediul SC Adevărul Holding SRL au confirmat că sesizările FRJ MediaSind şi ai Comisei Paritare la Nivel de Ramură Mass-Media sunt justificate.

De asemenea, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor a condamnat conducerea necinstită a acestui trust de presă din cauza “politicilor sale anti-sindicale şi a tratamentului abuziv aplicat unor jurnalişti, acţiuni care au subminat eforturile de creare a unei noi culturi în relaţiile de muncă în presa din România”.

FEJ consideră că „acţiunile grupului media Adevărul, care încalcă responsabilităţile juridice faţă de drepturile angajaţilor, constituie o trădare ruşinoasă a eforturilor de îmbunătăţire a dialogului social şi cooperării dintre sindicate şi media din România.

Condamnăm în mod ferm acţiunile acestei companii, ce reflectă o cultură anti-sindicală care domină într-o mare parte a mediei româneşti. Este absolut reprobabil să acţionezi împotriva jurnaliştilor şi a altor angajaţi atunci când aceştia nu cer nimic mai mult decât drepturile fundamentele ce le revin conform legislaţiei muncii”, a afirmat secretarul general al FEJ, Aidan White.

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind face un apel către toţi angajaţii din mass-media să nu se lase intimidaţi de conducerile unor trusturi de presă „certate” cu legea şi să-şi ceară drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media.

FRJ MediaSind, prin sindicatele afiliate, va acorda tot sprijinul necesar pentru ca legislaţia să fie respectată şi în acest domeniu important pentru democraţie.

Preşedinte FRJ MediaSind,

Cristi Godinac

10 iunie 2010

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind (FRJ) | www.mediasind.ro

mediasind@yahoo.com

+40 21.207.61.89; +40 372.15.01.89 |  Fax: +40 372 87 10 86

Piata Presei Libere nr.1, Casa Presei, intrarea B1, etaj 1, camera 34, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701

Citeşte şi
Sorina Pintea rămâne sub control judiciar, acuzată de luare de mită

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, să rămână Read more

Judecătoria Ploieşti a dat ultima sentinţă definitivă pe 2019

Judecătoria Ploieşti a dat în ultima zi a anului o hotărâre definitivă, care a înseninat Read more

Dan Voiculescu, eliberat condiţionat din închisoare. Sentinţă definitivă

Tribunalul București a admis marți cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Dan Voiculescu. Read more

Adrian şi Dana Năstase condamnaţi la 4 şi 3 ani închisoare

Adrian Năstase şi Dana Năstase au fost condamnaţi azi în Dosarul Zambaccian la patru, respectiv Read more

PCCJ a dispus NUP faţă de liderul FRJ MediaSind, Cristi Godinac

În urma plângerii penale formulate în luna noiembrie 2011 de directorul Agerpres, Ioan Roşca, împotriva Read more

Revista presei. Ioana Popa il da in gat pe Vantu

~adevarul despre mita de la ANAF~Gaddafi ameninta cu genocid~Felix, protejat de Regimul lu' Emil~Necolaiciuc va Read more

Revista presei. Mancurtul Voronin

Numele lui Voronin este strans legat pe parcursul ultimului deceniu de adancirea Basarabiei in saracie, Read more

Revista presei. Si Dan Voiculescu poate fi audiat

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost audiat, ieri, în dosarul privind privatizarea Institutului de Read more

Becali ramane la-ntristare, mititica si racoare, decide TMB

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis că Gigi Becali să rămână în arest. Motivarea sentinţei din Read more

MediaSind se unește cu SINDSAL SRR, în Radio România

Procesul de unificare a sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune continuă! Sindicatul Român al Jurnaliștilor Read more

Share