home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Abramburica şi Sandu Athanasiu, din nou urmăriţi de DNA

Abramburica şi Sandu Athanasiu, din nou urmăriţi de DNA

Share

Ecaterina Andronescu, supranumită Abramburica, pentru haosul pe care l-a produs la Ministerul Învăţământului, precum şi Alexandru Athanasiu sunt din nou urmăriţi penal de DNA.

Cererea DNA a fost aprobată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), într-un dosar în care sunt cercetate fapte similare celor din Dosarul Microsoft, vizând atribuirea unor contracte de către Ministerul Educaţiei.

Este interesant că sentinţa ÎCCJ a venit la o zi după ce la alegerile din PSD Bucureşti Abramburica a fost înlocuită în fruntea organizaţiei de incoruptibilul manager Robert Negoiţă, recunoscut pentru competenţa sa managerială pe tot mapamondul, eminent primar al Sectorului 3.

Cererea DNA a fost înregistrată la ÎCCJ pe 22 iunie. În Dosarul Microsoft, sunt vizaţi senatorii Şerban Mihăilescu şi Abramburica, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, precum şi foştii demnitari Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

DNA îi acuză pe aceştia de fapte de corupţie legate de aprobarea unor proiecte pentru licenţe Microsoft, cu excepţia lui Funeriu, acuzat de abuz în serviciu. Anchetatorii susţin că persoanele implicate ar fi cerut 20 de milioane de dolari, din cele 54 achitate de Executiv în contract.

În aranjarea contractelor ar fi fost implicaţi Gabriel Sandu, afaceristul Dorin Cocoş, primarul de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Citeşte şi
Pentru Călin Popescu Tăriceanu, Direcţia Naţională Anticorupţie cere ridicarea imunităţii parlamentare pentru punerea sub acuzare
Dl. Tiberiu Niţu, un vechi client al sistemului, a reuşit să ajungă în fruntea Parchetului
Trei dintre cei urmăriţi penal în Lotul Microsoft au fost trimişi astăzi în judecată de
DNA cere arestarea preventivă a Elenei Udrea în Dosarul Gala Bute şi Dosarul Microsoft.
Nucleara despre care vorbeşte toată lumea în aceste zile este o nucleară multiplă, un ciorchine
~top 3 incasari restaurante~si o mazare poate avea sponsor mascat~zidul lui Ceausescu de la Targoviste
Un procuror DNA a cerut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnarea fostului primar
Dragnea este asistat în demersul de a da în judecată Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii
În cazul în care va fi citat la DNA, liderul PSD, Liviu Dragnea, nu se
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache pentru toată luna
Share