home EUROVISION, EVENIMENT Videoclipul Biondo, la piesa “Shine” a aparut

Videoclipul Biondo, la piesa “Shine” a aparut

Share

Multumesc persoanei care m-a anuntat ca a aparut acest videoclip. Este o placere pentru mine sa postez embederul la o versiune video anume a acestui cantec frumos. Pentru ca acesta este cuvantul cel mai simplu si mai potrivit.

Eu cred ca este una dintre cele mai frumoase piese (pe care o stiu eu) care a participat la Eurovision anul acesta. Iar asta, dincolo de partitura, care este foarte bine scrisa, datorita sufletului pe care-l pun interpretii. In pictura, a existat o perioada, pana la Rafael Sanzio, in care panzele erau plate. Rafael a introdus modeleul si clarobscurul.

Apoi, lucrurile au mai stat asa catva timp, dupa care a aparut da Vinci, care a adus un nou element: hommo aditus naturae. Adica acel lucru pe care il aduce la minunile naturii mintea si sufletul omului. De la da Vinci, continuand cu marele Michelangelo, lucrurile s-au schimbat. In bine.

De la Jichael Mackson la Florin Salam lucrurile iarasi s-au schimbat. In rau. Acum este posibil sa aduni printr-un anunt in ziar 500 de tineri, sa-i pui sa cante impreuna in diverse formule, apoi marketingul, noua monstruozitate, sa decida ca formula x da profit maxim. Asa s-a format, de exemplu, Spice Girls, iar cinicii sunt britanicii.

Cand apare un fenomen ca Biondo, a caror muzica arde, nu poti decat sa te bucuri. Am fost rugat sa comentez clipul. Ei bine, clipul, in general, este si el marketing si la fel cred eu ca stau lucrurile si in acest caz. Foarte rar marketingul se suprapune cu ceea ce transmite muzica in sine. Cel mai simplu este sa-i lasi pe muzicieni sa cante, sa fie ei insisi, sa se manifeste.

Ma mai deranjeaza faptul ca imaginea este putin cam intunecata. Daca vreau sa am aceasta versiune “Shine” pentru mine, va trebui sa o convertesc in format avi, ca sa ii pot pune mai multa luminozitate, pentru ca flv player-ul nu are aceasta facilitate. Astept in continuare o piesa Biondo care sa se ridice sau chiar sa depaseasca valoric “Shine”.

Este un lucru destul de dificil, pentru ca piesa are asupra oamenilor cu sensibilitate muzicala un efect extraordinar, care se manifesta in timp, caracteristic felului cum este inteleasa treptat muzica buna.

Citeşte şi
Ce manele am mai vazut…

Exista o diferenta dramatica intre discursul nostru extern, in care spunem ca suntem europeni, si

EUROVISION: Hotel FM, “Come As One” (VIDEO)

S-a lansat oficial piesa "Come As One" a compozitorului Gabriel Baruta, in noua versiune, cu

VIDEOCLIP: Luminita Anghel, Tony Tomas & Adrian Piper, “Save Their Lives”

Aceasta este piesa dupa care umbla toata lumea acum pe Internet, incercand sa afle cum

Eurovision Romania 1409 primeste SMS-uri in continuare

In seara asta am pus mana furios pe telefonul mobil si am inceput sa sterg

EUROVISION: ROMANIA S-A CALIFICAT IN FINALA!

Finalistii din cea de-a doua semifinala sunt: Georgia – Sofia Nizharadze, “Shine” Ucraina – Alyosha,

EUROVISION: Grupa Romaniei. Grea grupa

O semifinala grea, in care pe prietenii ne-ar vota doar Israelul. In rest, nu prea

EUROVISION: Si totusi, ati reusit sa votati?

Si totusi, ati reusit sa votati. Felicitari, este o performanta, dar dupa cate incercari? Doua,

EUROVISION: Scandalul care a inceput cand trebuia sa ne bucuram

In debutul anilor '90, cand ar fi trebuit sa rupem Europa muzicala cu Laurentiu Cazan

Radu Fornea: Biondo exista. Impotriva tuturorilor

S-a vehiculat pe site-uri, in primul rand pe Forumul TVR, in 2008, ca as fi

Share