Traistariu la Eurovision 2010 pentru Moldova? (Vedeta.ro via Anchetatorul Monden)

Share

Cântăreţul Mihai Trăistariu ar putea participa anul acesta la Eurovision, însă nu ca reprezentant al României, ci al Republicii Moldova, scrie Vedeta.ro.

Motivul? Niciuna dintre cele 10 piese pe care le pregătise Mihai pentru selecţia naţională Eurovision 2010 nu poate concura din cauza regulamentului, ce nu permite prezenţa unor compozitori sau interpreţi străini în selecţia românească.

Mihai Trăistariu avea patru piese scrise de un moldovean, cinci piese scrise de doi compozitori suedezi şi una scrisă de un cipriot.

Modificarea de regulament din 7 decembrie l-a lăsat pe Mihai fără speranţe şi, astfel, el se vede nevoit să-şi caute o ţară pentru care să concureze.

Din nefericire, am tot dat sfoară în ţară şi de trei ani aştept piesa-minune, cu care să mă înscriu din nou la Eurovision. Da! Pentru că am fost la un pas de a câştiga marele concurs, pentru că n-am avut show deloc, şi totuşi vocea mea, trilurile mele şi refrenul “Tornero” au adus României cel mai mare punctaj din toate timpurile ( 172 de puncte ), pentru că fanii Eurovision mi-au dat nenumărate premii şi distincţii în toată această perioadă, m-au invitat tot timpul să cânt în ţările lor.

Toate astea mă îndreptăţesc să-mi doresc să mai particip odată! Măcar să nu trăiesc cu impresia că n-am încercat să câştig! Vreau să câştig acest concurs, însă m-am bazat pe lenea şi lipsa de inspiraţie a compozitorilor români !

Am primit anul trecut 33 de piese, dintre care doar două mi-au atras atenţia. Le-am înregistrat, am cerut păreri şi am convenit că n-are rost să le înscriu! Am realizat atunci că, deşi avem atâţia compozitori talentaţi, nici un compozitor român nu e capabil să scrie pentru o voce de tipul celei pe care o am eu. Mi-au rămas atunci doar două soluţii: fie să vorbesc cu compozitori străini, fie să-mi compun singur! “, spune Mihai Trăistariu .

Pentru el ar fi uşor să concureze în Republica Moldova, deoarece are deja un duet cu Natalia Gordienko. Rămâne de văzut dacă Mihai va alege până la urmă această variantă.

Share