home POLITICA 20 mai. De la Duminica Orbului la Lunea Recuperării României

20 mai. De la Duminica Orbului la Lunea Recuperării României

Share

Uneori, lumea evoluează în cicluri, alteori nu. 20 mai 1990 a fost o zi neagră. În pofida manifestaţiei maraton din Piaţa Universităţii, tancul sovietic al FSN a mers înainte.

A câştigat alegerile, prin fraudă, minciună instituţionalizată, pumn în gură aplicat Opoziţiei politice şi celei civice şi demonstraţie de forţă. Una care avea să se concretizeze în 13-15 iunie, pentru că o parte dintre manifestanţii din Piaţa Universităţii continuau protestul.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

După acest moment, România a intrat într-un ciclul nefast, în pofida presiunii imense constante sub care s-a aflat succesiunea pro-sovietică, apoi pro-rusă FSN – FDSN – PDSR – PSD. Întotdeauna a existat o frână trasă de acest partid toxic pentru România, chiar şi când la putere era Dreapta reformistă.

Din aceste motive, acel 20 mai 1990 a fost numit de românii deşteptaţi din somnul comunistoid Duminica Orbului, în pofida faptului că semnificaţia biblică este alta. Duminica a 6-a după Paşti (anul acesta este pe 2 iunie).

Şi totuşi, Părintele Cleopa spune, într-o predică a sa:

Dar din ce se naște orbirea sufletească în mintea omului? Aceasta vine asupra omului din mai multe pricini. Mai întâi ca urmare a faptelor rele. Acest lucru îl arată Mântuitorul când zice: „Lumina a venit în lume, dar oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina, căci faptele lor erau rele. Că oricine face cele rele urăște Lumina, pentru ca faptele lui să nu se vădească” (Ioan 3, 19-20). Orbirea spirituală vine de la diavol.

Luni, 20 mai, este o zi obişnuită, din punctul de vedere al Calendarului Creştin-Ortodox: Sfânta Lidia; Sfântul Mucenic Talaleu. Nu este nici cruce roşie, nici cruce albastră.

Şi totuşi, Sfânta Muceniţă Lidia din Filipi nu e oricine. Sfântul Apostol Pavel și-a încheiat activitatea sa misionară botezând-o în apele râului Zygaktis pe Lidia, prima creștină din Europa, primul membru al Primei Biserici Creștine din Grecia.

Sfântul Mucenic Talaleu trebuia să fie sfâşiat de patru lei, dar a îmblânzit acele fiare ca pe nişte miei şi, astfel, au stat lângă acest mare mucenic, gudurându-se cu cozile şi jucându-se.

Mâine, 20 mai 2019, este o zi cu o semnificaţie aparte. Infractorul condamnat Radu Mazăre trebuie adus din Madagascar şi apoi încarcerat. CCR ar putea da o decizie în privinţa legalităţii completurilor de trei. Înalta Curte ar putea da sentinţa definitivă în Dosarul Bombonica.

Mizele sunt uriaşe. Probabil că a doua şi a treia evoluţie vor fi amânate, în buna tradiţie pe care o cunoaştem, pentru ca tensiunea scrutinului din 26 mai să fie şi mai mare, în buna tradiţie a unor responsabili instituţionali fricoşi.

Ceea ce ar trebui însă să observăm ar fi, în timp, o ieşire a României din orbirea ultimilor 29 de ani.

Citeşte şi
Andrei Bodean, spaima Clanului Mazăre, a devenit şeful DNA Constanţa

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât să îl numească în funcţia de procuror şef Read more

De ce vrea Radu Mazăre, tupeu 2019, să-i fie anulată condamnarea

Fostul primar al orasului Constanta, Radu Mazăre, solicita rejudecarea dosarului „Retrocedarilor de pe litoral”. El Read more

Apropiata lui Radu Mazăre e şefa de cabinet a lui Nicolae Moga

O cheamă Elena Voinea. Radu Mazăre o alinta „Voinicel”. A fost prima numire a lui Read more

Nicolae Moga, cimpanzeul pesedist cel nou (şi vechi) de la MAI

Portretul lui Nicolae Moga, posibilul viitor ministru al Afacerilor Interne. Pe scurt - nu citește Read more

Radu Mazăre, croitoraşul cel viteaz al Penitenciarului Rahova

A vrut la atelierul de reparaţii auto, dar în puşcărie nu e cum vrei, ci Read more

Radu Mazăre ar putea fi dus la muncă. Tâmplărie şi reparaţii auto

Mama lui Radu Mazăre a declarar, după ce l-a vizitat la Penitenciarul Rahova, că s-ar Read more

Olguţa Vasilescu: Radu Mazăre e folosit politic, pe modelul Nicolae Popa

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că aducerea lui Radu Mazăre Read more

Radu Mazăre a ajuns pe Otopeni şi se pregăteşte de carceră

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a aterizat pe Aeroportul Otopeni şi se pregăteşte să Read more

Radu Mazăre este pe lista pasagerilor cursei Tarom de la Paris

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre se află pe lista pasagerilor cursei Tarom care soseşte Read more

Radu Mazăre va fi extrădat din Madagascar, anunţă presa malgaşă

Radu Mazăre va fi extrădat, anunţă L'Express de Madagascar, citând afirmaţiile ministrului Justiţiei din această Read more

Share