10.000 de buletine de vot de la locale au dispărut, în Bucureşti

Share

Aproape 10.000 de buletine de vot distribuite bucureștenilor nu se mai regăsesc în rezultatele finale ale alegerilor.

Informaţia a fost decelată în baza proceselor verbale oficiale ale Autorității Electorale Permanente (AEP). În toată țara, lipsesc câteva zeci de mii de voturi.

10.000 de buletine de vot de la locale au dispărut, în Bucureşti

Cazul secției 144 – Sector 1, alegerile locale. Secția 144 din București a funcționat în sala de sport a Școlii 182, din cartierul Chitila.

La alegerile locale, 657 de alegători au intrat în secția de vot, au ridicat cele patru buletine – pentru Primăria Sectorului 1, pentru Consiliul Local Sector 1, pentru primarul general și pentru Consiliul General. Au semnat pentru ele și au mers în cabina de vot.

Unde au ajuns voturile lor? Din cele 657 de buletine de vot pentru Consiliul Local Sector 1, în urne au ajuns numai 630. Zece buletine au fost anulate. Ce s-a întâmplat cu restul de 17 voturi rămâne un mister.

Citeşte şi: Liviu Dragnea a pierdut procesul la CEDO, în dosarul de fraudă electorală

Datele apar în procesul verbal întocmit la finalizarea numărătorii, publicat de AEP și consultat de Europa Liberă. La votul pentru primarul de sector, situația este și mai complicată.

După prima numărătoare, din procesul-verbal pentru primarul de sector lipseau 196 de voturi. Actualul primar al Sectorului 1, Clotide Armand – plasată pe poziția a doua, conform rezultatelor parțiale – a cerut renumărarea voturilor.

Astfel s-a ajuns la încă trei variante de procese verbale. După renumărare, Clotilde Armand a primit 189 de voturi în plus.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Şi alegerile parlamentare vor fi fraudate!

Pentru că nu a existat nicio altă explicație plauzibilă, în ultimul proces verbal încheiat pentru rezultatele din secția 144 se consemnează că „datorită localizării secției într-o sală de sport cu alte trei secții, 11 alegători au introdus buletinele de vot în urna celorlalte secții”.

Procesul verbal din secția 144 în care apare sunt explicate diferențele. La școala 182 din cartierul bucureștean Chitila, unde a funcționat secția 144, mai apar alte trei secții de votare –141, 142, 143.

Europa Liberă a analizat procesele verbale de la aceste secții și a constatat că în niciuna dintre ele nu au apărut mai multe buletine de vot în urne, așa cum consemnaseră cei care au semnat procesul-verbal de rectificare de la secția 144.

Din contră, și acolo sunt mai puține: La secția 143 s-au prezentat la vot 698 de alegători. Nimeni nu va înţelege niciodată nimic. Sau cine ştie? StareaPresei.ro crede că sunt întrunite condiţiile pentru o fraudă masivă.

Share