home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Luminita Anghel, Tony Tomas & Adrian Piper, “Save Their Lives”

EUROVISION: Luminita Anghel, Tony Tomas & Adrian Piper, “Save Their Lives”

Share

Melodia “Save Their lives” a compozitorului Eduard Carcota are un defect armonic care se aude atunci cand, sub vocea lui Tony Tomas, intra in acompaniament o chitara solo dizarmonica fata de tema solistului.

Mai concret, tema solistului este in sol minor, iar chitara intra dedesubt in sol major, de ti se strepezesc dintii-n fa-ul diez, care este a doua nota cantata de chitara. Aceasta este o surprinzatoare greseala de armonie, pentru un compozitor cu pretentii precum Carcota.

Daca nu cunosti piesa, ai impresia ca lui Tony Poptamas ii suna telefonul mobil in buzunar, in timp ce isi canta partea de solistica.

A doua meteahna a acestei melodii este ca are prea multe voci-solist, pentru felul cum este structurata partitura solo. Aceasta partitura nu este una pentru mai multe voci de excelenta, ci pentru o singura voce de regularitate, care sa cante exact ceea ce trebuie, ca instrument de acompaniament aflat in postura de instrument solo.

Din punctul meu de vedere, a aglomera trei voci mari, de performanta, pe o asemenea partitura este o eroare. Iar ideea proiectata de a mai aduce inca o a patra voce, pe cea a lui Mihai Traistariu, mi se pare un oportunism fara acoperire.

Poate sa faca parte aceasta melodie si din supercampania UNICEF, tot nu ma impresioneaza. Niste defecte constitutive o fac sa nu fie atat de valoroasa pe cat ar putea sa fie. Dupa cate inteleg, juriul preselectiei i-a cerut lui Carcota sa-si rezolve problemele de armonie.

Vom vedea ce se va intampla in finala, pentru ca pe site-ul TVR piesele nu pot fi ascultate nicicum si nu-mi dau seama daca versiunea oficiala, post-preselectie, a fost modificata armonic.

Din cate in cand, cate o piesa porneste brambura, merge cateva secunde, apoi se opreste. IT-istii SRTV au o problema pe care sute de administratori de website-uri din tara aceasta au rezolvat-o de vreo cinci-sase ani.

Citeşte şi
Cata prestanta, cata respectabilitate are concursul national Eurovision Romania? Dupa ce ne dam seama de
Tanti Marina ne pregateste o editie la care momentele cele mai importante vor fi camuflate
Cu siguranţă nu aţi văzut-o la Realitatea pe Tanţa lui Teo cu şorţuleţul de menajeră,
Zilele acestea am vorbit cu un prieten, care mi-a marturisit ca el crede ca Eurovision
Lilian Levintza, managerul triplei Anghel-Thomas-Piper, acuza organizatorul Eurovision Romania ca a aranjat concursul si a
Continuam, continuam. Nu am reusit sa votez niciodata de pe telefon mobil. Din pacate, cu
Asadar, iata ca acum incepe Eurovision 2010. Nu incantat de amestecul de muzica si circ.
Voi lista in continuare, din punctul meu de vedere, topul valoric, de la locul 1
TVR trebuia sa lase macar o emisiune in care concurentii sa cante live, pentru a
Primii concurenti sunt, de data aceasta, avantajati. Faptul ca votul incepe de cand se aude
Share