home MASS MEDIA, POLITICA Ziarist AGERPRES scos de pe Guvern pentru întrebări incomode

Ziarist AGERPRES scos de pe Guvern pentru întrebări incomode

Share

Pentru îndrăzneala de a pune unele întrebări incomode premierului României, care nu erau agreate de şefii numiţi politic de la Agerpres, jurnalistul Claudiu Zamfir a fost sancţionat fără convocarea Comisiei de Disciplină a agenţiei de presă.

desertpeace

Jurnalistului i-a fost modificată ilegal fişa postului, fiind anunţat de conducere că i s-a interzis să mai acopere domeniul Guvernul României. Aceasta este o intervenție tipică a politicului asupra independenței presei.

citeşte aici scrisoarea-raport FRJ MediaSind

Ea seamănă exact cu cea din cazurile Valica şi Ciobanu, unde jurnalişti care au pus întrebări probabil incomode (ceea ce nu este un lucru interzis de deontologia profesională) au fost acuzaţi de părtinire şi de dezinformarea autorităţilor europene de la Bruxelles.

Mai trebuie spus că exact astfel funcţiona cea mai insidioasă ;i dificil de demonstrat formă de cenzură politică de pe vremea Sultanatului Adrian Năstase: un jurnalist punea o intrebare incomodă, bine susţinută şi argumentată, la o conferinţă de presă.

Când ajungea în redacţie, şeful lui aflase deja de la interpuşii celui întrebat ce lucru impardonabil făcuse el şi omul era sancţionat pe nedrept. Este greu de explicat cuiva care este ocupat şi nu are timp de deontologie de presă, fie şi din lumea presei, în ce constă nedreptatea şi că ea constituie o formă de cenzură politică.

Aceste lucruri sunt posibile acum în această agenţie de presă din cauza “politizării excesive a Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres şi nerespectarea Legii nr 19/2003, prin menţinerea ilegală în funcţie a actualului director general interimar Ioan Roşca”, cum susţine într-un comunicat FRJ MediaSind.

Mandatul interimarului Roşca a expirat dealtfel încă de pe 24 decembrie 2008, iar venerabilul pesedist a împlinit pe 12 martie 2012 vârsta legală de pensionare.

MediaSind susţine că “actualul director interimar e menţinut abuziv în funcţie, prin refuzul premierului Victor Ponta de a transmite Parlamentului nominalizarea pentru funcţia de director general, cum prevede Legea Agerpres. În acest timp, prin impunerea unui regulament ilegal şi inuman, angajaţii celei mai mari agenţii de presă publice din ţară, ANP Agerpres, sunt transformaţi în sclavi politici”.

Postari Similare
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Asociaţia Difuzorilor de Presă din Bucureşti anunţă că azi aceştia sunt în grevă generală. Ei vor
Guvernul mexican spionează jurnaliştii şi activiştii folosind un program informatic vândut doar SUA. Afirmațiile jurnaliştilor
Vodafone nu mai vrea să îţi facă reclamă pe mass-media instigatoare de ură, cu ştiri
FAIR MediaSind adresează o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu. Ea este intitulată "Nu distrugeţi sectorul
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Reprezentața Comisiei Europene și Freedom House România anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția 2017 a programului
Mesajele date de Donald Trump în ultimul timp sunt un semnal periculos dat de şeful
Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) este alarmată de atacurile repetate de noua administrație Trump. RSF
74 jurnalişti profesionişti au fost ucişi anul acesta, anunţă organizaţia Reportéres sans Frontiéres. Uciderea lor
Share