home GAFE JURNALISTICE, MASS MEDIA Virgula intre subiect si predicat in Ziarul Financiar

Virgula intre subiect si predicat in Ziarul Financiar

Share

Faptul ca intr-o publicatie cu pretentii ca Ziarul Financiar exista o virgula intre subiect si predicat este un lucru de rusine. Dau numai printscreen-ul postarii si aici poate fi clickata exact pagina respectiva.

Mi-e jena sa le spun unor fosti colegi de pe vremuri, ca Fini, unde anume este virgula infractoare si care sunt subiectul si predicatul care ar trebui sa ceara despagubiri morale la Academia Romana. Totusi:

Liviu Tudor, Tiriac si Dascalu, fac primul patronat din imobiliare

In matematica exista o metoda excelenta de reducere la absurd a lucrurilor, pentru ca sa demonstrezi situatia rizibila in care te afli, sustinand un lucru in mod evident rupt de realitate.

Trec peste faptul ca, spre enervarea oricarui cunoscator de punctuatie in limba romana, este evident ca ar mai fi trebuit puse si in alte locuri, in textul amintit, niste virgule. As putea sa le pun pe toate. Poate se simte cineva si se gandeste unde. Totusi.

As putea, de asemenea, sa reduc la absurd textul din ZF, punand toate virgulele posibile, intre toate subiectele si predicatele pe care le-as intalni in cale in acest articol. Sau in tot ziarul. Ar fi treaba cui nu stie gramatica, daca nu ar pricepe unde e reducere la absurd si unde e corectura pe un text cu punctuatie pusa dupa fabrica de impachetat plunci.

A, si ghilimelele, exista si niste ghilimele din repertoriul ghilimelitei, molima care face ravagii azi in biata presa romana. Le-as scoate si pe ele. Dar mi-e lene. Poate le scoate un editor destept pana azi, pe la pranz.

Citeşte şi
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Asociaţia Difuzorilor de Presă din Bucureşti anunţă că azi aceştia sunt în grevă generală. Ei vor
Guvernul mexican spionează jurnaliştii şi activiştii folosind un program informatic vândut doar SUA. Afirmațiile jurnaliştilor
Vodafone nu mai vrea să îţi facă reclamă pe mass-media instigatoare de ură, cu ştiri
FAIR MediaSind adresează o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu. Ea este intitulată "Nu distrugeţi sectorul
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Reprezentața Comisiei Europene și Freedom House România anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția 2017 a programului
Mesajele date de Donald Trump în ultimul timp sunt un semnal periculos dat de şeful
Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) este alarmată de atacurile repetate de noua administrație Trump. RSF
74 jurnalişti profesionişti au fost ucişi anul acesta, anunţă organizaţia Reportéres sans Frontiéres. Uciderea lor
Share