home POLITICA Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE

Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE

Share

Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE

Victor Ponta trebuie să recunoască că între 1997 – 2001 a fost ofiţer acoperit SIE, ceea ce explică şi propulsarea sa de la Judecătoria Sector 3 la Parchetul General – a afirmat acum câteva minute preşedintele Traian Băsescu, la emisiunea lui Rareş Bogdan, “Jocuri de putere”.

Sunt gata să demonstrez acest lucru. Acte: o hotărîre de Guvern, privind aprobarea listei cu informaţiile secrete de stat din domeniul SIE. Prim-ministru Adrian Năstase. 31 octombrie 2001. Anexa este secretă şi nu a fost desecretizată. Sunt secrete de stat: personalul SIE.

Victor Ponta a încercat să-şi acopere fosta apartenenţă la SIE

HG din 30 aprilie 2013, nr. 223. Are acelaşi conţinut, prim-ministru Victor Ponta şi anexa, care nu mai e secretă. Lista categoriilor de informaţii secret de stat: “personalul din domeniul activităţii informative, chiar şi după încetarea în orice mod a raporturilor de serviciu”. Concluzia: Ponta a extins pentru a se proteja.

HG din 2013 are o mare problemă: Legea SIE, art. 9, al. 2, Legea 1 din 1992: Titlu – “pentru aprobarea listei cu privire la informaţiile secret de stat din domeniul de activitate”.

Victor Ponta şi Meleşcanu au încălcat Legea SIE

Pentru a crea această diversiune, s-a încălcat şi Legea SIE, care spune că activităţile SIE snt secret de stat. Document iniţiat de dl. Meleşcanu şi semnat de Victor Viorel Ponta. Trebuia să treacă prin CSAT. Nu cred că a trecut prin Guvern.

Nu am vorbit pe acest subiect cu Victor Ponta. Ce ar fi putut să-mi spună? Asta arată intervenţia politicului asupra serviciilor. În opinia mea, este ilegal. După activităţile secret de stat, aş face şi organigrama SIE.

Victor Ponta, în înţelegere cu Meleşcanu

Victor Ponta, în înţelegere cu Meleşcanu, au încercat să acopere calitatea lui Ponta de fost ofiţer acoperit. E complice total.

La un moment dat, a fost o interpelare a lui Valer Marian. Nu l-am luat în seamă, ca fiind exotică abordarea. N-am crezut, pentru că dădea perioada şi în acea perioadă Ponta era procuror. Activitatea de procuror e incompatibilă cu orice altă activitate, conform Constituţiei.

M-a deranjat cumplit jocul politic. Un om în care am avut încredere, dl. Meleşcanu, a ajuns să facă un joc politic, târâind serviciul într-un joc politic. Sunt în primul rând supărat pe Meleşcanu că a fost de acord cu extinderea de la ofiţeri activi la foştii ofiţeri.

Victor Ponta – o imixtiune brutală a politicului

Am aşteptat un răspuns la interpelarea lui Valer Marian. Este o imixtiune brutală a politicului. Apoi am deschis o corepondenţă oficială cu dl. director Meleşcanu. L-am rugat să-mi comunice dacă în SIE există ofiţeri sau foşti ofiţeri acoperiţi. Mi-a răspuns că e secret de stat, neţinând cont că preşedintele are acces la orice secret de stat.

S-a creat un precedent uriaş, în care preşedintele cere informaţii despre membrii Guvernului şi şeful SIE spune că nu i se poate comunica pentru că e secret de stat.

Dreptul preşedintelui de a ascunde şefului statului informaţii. Nu mă întreb eu, ca şef de stat, dacă ce mi-ai dat despre Ucraina e corect? Vrei să mă joci cumva? Acest lucru nu putea să rămână secret, pentru că e deja cunoscut în tot SIE – i-am informat prin primăvară, în 30 de secunde.

Nici o legătură cu detonarea lui Robert Turcescu

Nu am avut nici o legătură cu declaraţia lui Robert Turcescu. Vă spun foarte sincer: nu cred că este ceea ce s-a declarat a fi. Însă am fost obligat să amân discuţia, pentru că fusese trimisă în derizoriu.

Citeşte şi
Victor Ponta ameninţă de foarte mult timp că deţine un portofoliu de poze icugătoare pentru
Victor Ponta a declarat că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să îl elimine pe ambasadorul
Fostul lider PSD Victor Ponta îşi continuă atacurile la adresa actualului lider PSD, Liviu Dragnea.
Victor Ponta dă iar cu erdoganul în baltă, lăudând democraţia din Turcia, unde rezultatele alegerilor
Fostul lider PSD Victor Ponta la- atacat din nou pe actualul lider, Liviu Dragnea. El
Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată cererea fostului premier Victor Ponta de suspendare
Conversaţie consternantă a lui Bogdan Diaconu cu un personaj rămas încă necunoscut despre Victor Ponta
După ce a concurat fără să aibă concurenţă, Liviu Dragnea a fost ales preşedinte fără
Inspecția Judiciară anunţă printr-un comunicat că prim-ministrul Victor Ponta a afectat prin declaraţii reputația procurorului
Victor Ponta a spus o nouă măgărie la postul tv România TV, care ridică semne
Share