home EUROVISION, EVENIMENT TVR ar fi dus la CNCD o “hartie uzata, fara valoare probatorie”

TVR ar fi dus la CNCD o “hartie uzata, fara valoare probatorie”

Share

Iosif Kiss a depus astazi la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) o sesizare, care poate fi gasita in forma completa pe blogul sau.

Documentul prezentat de TVR la CNCD “nu reprezintă decât hârtie uzată, fără valoare probatorie”, arata Iosif, si continua astfel: “Folosirea acestor hârtii fără valoare probatorie pe post de document oficial este nelegală şi nu reprezintă documentul supus dezbaterii, aprobarii şi ulterior înregistrării în evidenţele proprii ale SRTV”, dar si ca, “in calitate de autoritate autonomă, aflată în subordinea Guvernului, CNCD este obligată să sesizeze organele în drept să stabilească legalitatea utilizării unor hârtii fără valoare probatorie pe post de documente oficiale”.

Paranteza scurta: in foto puteti vedea cum ne explica TVR, in Regulamentul despre care tot vorbim, felul in care se desemneaza castigatorul competitiei care a devenit la noi rusine. Simplu: prin “castigaumulate toare”. Multe-multe toare, care, pentru a fi cat mai toare, sunt bine-bine de tot castigaumulate.

Headerul ce se bate cap in cap cu textul de sub el

Preşedintele – director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Alexandru Sassu, împreună cu coordonatorul Serviciului Juridic al TVR , Remus Codreanu, şi-au insusit sub semnatură privata Adresa nr. 6669/CA, din 12.05.2008. Cei doi au certificat astfel că hârtiile anexate la adresa reprezintă oficial: copiile după Regulamentul Concursului Eurovision 2008 (asa cum a fost elaborat, discutat, aprobat şi înregistrat în SRTv), în calitate de organizator, copiile după fişele de votare ale membrilor juriului, precum şi situaţiile întocmite de către firma Voxline Communications SRL, privitoare la traficul înregistrat la televotingul acestei competiţii muzicale.

Iosif constata ca documentul prezentat ca fiind Regulamentul Eurovision 2008 pare a fi listat din programul juridic SintACT®Wolters Kluwer, din Hotărârea 119/2002, M. Of. 135 din 20-feb- 2002. Asa reiese din header (adica din partea de sus a paginii). Dar acest act nu putea fi totusi redactat şi aprobat decat dupa finala ultimei ediţii (din anul 2007).

Amintiri despre viitor

Aceasta pentru ca, în secţiunea 1.2, paragraful 2, se arată: Interpreţii trebuie să aibă minimum 16 ani împliniţi la data semifinalei de la BELGRAD (22 mai 2008). (…) Data şi locul de desfăşurare a finalei următoare a acestui concurs se stabileste NUMAI DUPĂ DESEMNAREA CÂŞTIGĂTORULUI EDIŢIEI PREZENTE”.

Data şi locul de desfăşurare a finalei din anul 2008 nu puteau fi stabilite în anul 2002. Dacă listarea nu s-a făcut din respectivul program juridic, este total nepotrivit textul din header. Intrebari: Care era rolul acestui text? Cine şi de ce a decis ca acest text să apară pe cele două pagini pe care presupunem ca este prezentat Regulamentul? Apare acest text din header si pe exemplarul original, discutat şi aprobat de către conducerea executivă a SRTV?

Documentul despre care vorbim nu include nici o referire la data si locul unde a fost dezbătut şi aprobat, nici o informaţie despre autor/autori, persoana/grupul de persoane care l-a dezbătut şi aprobat sau numărul de înregistrare în evidenţele SRTV. Date necesare pentru ca un document sa primeasca un caracter oficial.

Sassu şi Codreanu, arata Iosif Kiss, au demonstrat că ştiu cu precizie caracteristicile unui DOCUMENT OFICIAL, când şi-au însuşit adresa 6669/CA din 12.05.2008, în care sunt incluse absolut toate datele menţionate mai sus şi care lipsesc cu desăvârşire în cazul celor două hârtii, prezentate ca fiind Regulamentul concursului Eurovision 2008 – Selecţia Naţională.

Ceea ce credem noi este ca, descoperind ca lucrurile devin din ce in ce mai complicate si serioase pentru ei, responsabilii din TVR vinovati de toata aceasta porcarie (care doar in aparenta este o simpla chestiune cu o piesisoara de muzica usoara) incep sa se balbaie si sa se incurce in minciuni.

Citeşte şi
Lavinia Şandru, cu emisiunea „Faţa nevăzută a lumii“, de la TVR, a înregistrat cea mai
Interviu omagiu luat de Lavinia Șandru premierului Viorica Vasilica. Acesta a fost difuzat de TVR,
Televiziunea Română se întoarce la o formă de comunism târziu. Staff-ul TVR a decis să
Astăzi (şi nu a fost nevoie să mă uit în oglidă), mi-am făcut un examen
Pe Doina Gradea o cunosc de aproape 24 de ani, de când eram reporter la
Directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, a fost invitată, în 20
Liberalul Gigel Ştirbu a anunţat că va sesiza CNA asupra deciziei TVR de a amâna
Conducerea TVR a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş la Viaţa Satului.
Adunarea Generală a FEJ, ce a avut loc în Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, în perioada
Victor Ponta este vinovatul principal al excluderii României de la Eurovision, conform informaţiilor deţinute de
Share