home POLITICA Tăriceanu îi invită pe bugetarii nemulţumiţi să lucreze la privaţi

Tăriceanu îi invită pe bugetarii nemulţumiţi să lucreze la privaţi

Share

Călin Popescu Tăriceanu recidivează şi îi jigneşte pe bugetarii care sunt nemulţumiţi de scăderea salariilor. El i-a invitat pe aceştia să plece de la stat şi să lucreze în mediul privat. În plus, el sugerează indirect că în realitate bugetarii cărora le scad salariile sunt, numeric, puţini.

Scutirea de impozit pentru angajaţii din industria IT este şi ea pusă sub semnul întrebării de liderul ALDE. Acesta crede că şi alte categorii sunt importante pentru economia României şi ar merita acelaşi privilegiu. Dar, cum statul nu poate oferi mai multe reduceri, ar fi bine să renunţe la cele existente.

Călin Popescu Tăriceanu citează din Iosif Visarionovici Stalin

Tăriceanu despre “o distorsiune de piaţă”

Eu nu sunt foarte confortabil cu această soluţie de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare şi avem şi acum o justificare, care cred că e valabilă. Vrem să ţinem specialiştii în IT în România.

Nu vrem ca această forţă de muncă foarte valoroasă să emigreze. Dar, în acelaşi timp, eu vă spun, ca liberal, că eu cred în neutralitatea stimulentelor economice şi ca atare ceea ce se întâmplă este o distorsiune în piaţă.

, a spus Tăriceanu. Preşedintele Senatului se face că nu ştie că spiritul democraţiei liberale include astfel de scutiri de tae pentru anumite categorii profesionale. Exemplele din lumea occidentală abundă.

Tăriceanu: IT-iştii nu sunt singurii oameni valoroşi

Să ştiţi că IT-ştii sunt oameni extrem de valoroşi, dar nu sunt singurii. Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi, dar care nu beneficiază de aceleaşi avantaje. Lucrul ăsta nu înseamnă că nu preţuiesc acest domeniu, dar mi se pare că e incorect şi faţă de alte domenii.

, a spus Tăriceanu într-o conferinţă de presă.

Tăriceanu: Artiştii? Să se facă funcţionari publici!

Călin Popescu Tăriceanu a avut cuvinte aspre şi pentru artişti şi pentru funcţionarii publici. Pe primii, i-a certat pentru că s-au revoltat împotriva Declaraţiei 600. Pe bugetari, fiindcă acuză statul că, în urma revoluţiei fiscale, s-a ales praful de măririle de salarii promise:

Dacă funcţionarii publici vor să câştige mai mult decât sunt plătiţi în sistemul public, atunci să se ducă în sistemul privat. După cum cei care sunt liber profesionişti şi le e greu să completeze un formular de declaraţie de venituri pentru a se stabili impozitul li se pare prea complicat, să treacă funcţionari publici, da? Ca să fie clar!

, a punctat liderul ALDE.

„Guvernul trebuie să găsească o soluţie deplin legală şi constituţională, pentru a nu lăsa să se producă în domeniile la care v-aţi referit, IT sau pesoane cu dizabilităţi, corecţii negative. Trebuie să găsească o soluţie şi Ministerul Justiţiei poate da aceste avize. Vor discuta împreună, cu siguranţă, să găsească o soluţie. A fost o soluţie urgentă, că de-aia e Ordonanţă de urgenţă, să remedieze această situaţie”, mai spune Tăriceanu.

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o OUG de corectare a Codului fiscal, astfel că în cazul contractelor part-time angajatul va plăti impozit raportat la venit, iar restul va fi suportat de angajator. În privinţa angajaţilor scutiţi de impozit până acum, precum cei din IT şi din cercetare, aceştia vor beneficia în continuare de scutiri, cu condiţia ca angajatorul să nu-şi fi diminuat totalul cheltuielilor de personal faţă de luna precedentă.

Citeşte şi
Europarlamentarul olandez Matthijs van Miltenburg, membru al ALDE european – familia politică din care face
Liderul ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că are informații că mai mulți lideri
Călin Popescu Tăriceanu, printr-un comunicat ALDE România, îl anunţă pe partenerul de coaliţie, Liviu Dragnea,
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, atâta timp cât şeful statului respectă Constituţia, nu
Debandada PSD începe să se vadă cu ochiul liber. În încercările sale disperate de a
Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti în urma protestului de miercuri,
Ţara se poate numi, de la promulgarea acestor coduri penale, România borfaşilor. Care au mutilat
Daniel Horodniceanu, şeful interimar al DIICOT, crede că este posibil să nu fi fost nominalizat
Organizarea unui referendum în urma deciziei Curţii Contituţionale este „o instigare la nerespectarea Constituţiei şi
Preşedintele Senatului anunţă că declanşarea procedurii de infrigement la adresa României pe Directiva UE privind
Share