home EUROVISION, EVENIMENT Svante Stockselius spune "nu!" definitiv. Nico si Vlad Mirita vor merge la Belgrad

Svante Stockselius spune "nu!" definitiv. Nico si Vlad Mirita vor merge la Belgrad

Share

Dear Mr Budescu,
I would just like to inform you that the Reference Group of the Eurovision Song Contest at its latest meeting discussed the entry of TVR Romania and also the petition that you sent to us The decision by the Reference Group was to approve the Romanian entry as a participatig song in the Eurovision Song Contest 2008.
Best regards
Svante Stockselius
ESC Executive Supervisor

Acesta este e-mail-ul pe care dl. Stockselius mi l-a trimis pe 25 martie. Probabil ca dintr-o eroare de server nu am primit acest e-mail si am cerut sa-mi fie retrimis. L-am primit azi. Voi explica imediat ce si cum.

Dna Kati Varblane este ESC & JESC Event Manager, probabil subordonat direct al dlui Stockselius. Pentru ca, inainte de intrunirea grupului care valida piesele participante la semifinalele Eurovision de la Belgrad (reference group), dl. Svante Stockselius a dat un raspuns superficial si ambiguu la Petitia 10.301, am decis sa il sun si sa ii pun niste intrebari. A rezultat interviul pe care l-am postat pe blog pe 12 martie.

Pe 14 martie, am sunat-o pe dna Kati Varblane pe telefonul mobil, in saptamana dinainte de intrunirea Grupului de referinta Eurovision Song Contest. Am intrebat-o daca este familiarizata cu problematica posibilului plagiat din Romania si a neregulilor constatate in timpul ESC Romania.

Mi-a spus ca a auzit de acest caz si m-a rugat sa-i trimit documentele petitionarilor. Adica petitia propriu-zisa si addenda la aceasta, care poate fi citita dand click pe butonul “letter”, urmand acest link, precum si linkurile la montajele existente pe youtube care demonstreaza suspiciunea de plagiat si atitudinea unor membri ai juriului.

Era vorba despre munca unor oameni, care au scris un text, l-au scris pe al doilea, le-au tradus in engleza in mai multe versiuni, apoi le-au unificat si au facut un tot coerent . Dupa cum observati, in titlu am scris ca “demersul continua”. Din punctul meu de vedere, el a continuat.

I-am trimis aceste documente dnei Varblane, apoi am sunat-o din nou si i-am spus ca, dupa parerea mea, din felul in care este explicata in linii mari procedura incorecta de cumulare a votului spectatorilor cu cele ale juriului, nu va intelege mare lucru si i-am propus sa-i trimit calculele binecunoscute si explicate pe blog. M-a rugat sa-i trimit si aceasta.

Am tradus in engleza si explicitat in amanunt tot calculul, reliefand greselile de cumulare a voturilor. Apoi am sunat-o din nou si am intrebat-o daca a primit si al doilea document. Mi-a spus ca Grupul de referinta va analiza aceste documente in primul week-end, apoi voi fi informat.

Neprimind niciun raspuns, pe 18 martie i-am scris dnei Varblane un nou e-mail, rugand-o sa-mi spuna ce raspuns are pentru mine, ca jurnalist, Grupul de referinta. Mi-a raspuns ieri astfel:

Dear Mr Budescu,
The answer was sent to you by the EBU Executive Supervisor Mr Svante Stockselius on 25 March.
I hope you received it.
I don’t have anything to add to Mr Stockselius.

I-am raspuns din nou, exlicandu-i ca nu am primit nimic si rugand-o sa imi trimita raspunsul dlui. Stockselius. Azi am primit acest al doilea raspuns neatent si criptic al dlui Stockselius de la Kati Varblane, cu care am inceput aceasta postare. Un raspuns care spune multe. Ma voi rezuma in a constata urmatoarele:

1. O persoana extrem de atenta si interesata, dna. Varblane, cere cat mai multe documente, pentru care am muncit, incercand sa fac un lucru folositor si sa ajung la o concluzie, jurnalistic vorbind. Una de care tot sunt intrebat de cititori si nu am avut pana acum ce sa raspund.

2. O alta persoana, dl. Stockselius, superficiala si complet neinteresata de ceea ce s-a intamplat in realitate in Romania si preocupata sa nu se bage in ciorba TVR, sa nu cumva sa-si strice relatiile bune pe care le are probabil cu organizatorii Eurovision Junior.

Scriam prin februarie despre niste dinozauri. De cei din Romania este treaba noastra sa scapam, astfel incat sa nu ne mai facem de ras data viitoare. Adica anul viitor, de exemplu. Ceasul ticaie, timpul trece, selectia nationala Eurovision 2009 se apropie. Luati aminte, lucrurile se vor repeta.

Citeşte şi
Romania a ocupat pentru a doua oara pozitia a treia in concursul Eurovision, dupa ce
Aceasta este ordinea intrarii in finala Eurovision. 1. Azerbaijan – SaFura, “Drip Drop” 2. Spania
Iata ca se poate si altfel. Sarbii au fost foarte-foarte expeditivi si corecti, si totusi
"Daca aceasta initiativa stockseliusiana nu este o gluma proasta, atunci este o gafa mare de
Asa cum puteti constata, "Gardianul" anunta ca mama durerii Eurovision Song Contest, Svante Stockselius (foto), a
Svante Stockselius este head of song contests Eurovision TV si responsabilul caruia dl. Chiril Badica
In seara aceasta stam linistiti. Nu mai sunt "ai nostri", nu mai tremuram, nu ne
Incepand de aseara, am intrat regulat pe site-ul TVR, la articoletul care anunta calificarea lui
Aceasta este a doua suparare a mea, dupa necalificarea Getei Burlacu din Republica Moldova. In
Eu cred ca romanii, suparati de toata povestea din tara lor, nu au mai votat
Share