home POLITICA SUA atenţionează PSD-ALDE: Opriţi-vă cu Legile Justiţiei!

SUA atenţionează PSD-ALDE: Opriţi-vă cu Legile Justiţiei!

Share

SUA atenţionează, prin Departamentul de Stat, coaliţia de guvernare PSD-ALDE asupra consecinţelor continuării mutilării Legilor Justiţiei. Un comunicat oficial al Washingtonului mută strategic în România.

Michael Schneider (PPE): Liviu Dragnea să-şi dea demisia!

Mai jos, comunicatul oficial al Departamentului de Stat, în traducere în limba română. Intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei Starea Presei.

SUA atenţionează România: Propuneri care afectează independența sistemului judiciar

Declaraţie
Heather Nauert
Purtătorul de cuvânt al Departamenului
Washington, DC
27 noiembrie 2017

SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere o legislație care ar putea submina lupta împotriva corupției. Aceasta ar putea slăbi independența judiciară în România.

Această legislație, propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani. De a construi instituții judiciare puternice, protejate de intervenția politică.

SUA atenţionează dur: Respingeţi modificările la Legile Justiţiei

Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției.

Poziţia Starea Presei: În acest moment, SUA atenţionează România joacă politic dur în politica românească. Într-o lume interdependentă, globalizată, cel mai penibil lucru ar fi ca PSD-ALDE să se vaiete acum că SUA se amestecă în treburile interne ale României.

În mod normal, orice guvern responsabil şi orice coaliţie aşijderea ar trebui să retragă imediat Legile Justiţiei. În aceasta situaţie însă avem de-a face cu generarea unor lupte interne dure în coaliţie şi în primul rând în PSD.

Credem că zilele PSDragnea în PSD se apropie de sfârşit. În condiţiile în care SUA atenţionează dur PSD-ALDE şi acţionează cu armele diplomaţiei şi democraţiei. Când va fi acest sfârşit însă este o întrebare bună, la care numai viitorul faptic ne va oferi răspunsurile corecte.

Share