home POLITICA Soros, o sperietoare din propaganda Kremlinului

Soros, o sperietoare din propaganda Kremlinului

Share

Noua sperietoare montată în România de propaganda Kremlinului este cea referitoare la Soros. Intoxicarea este rudă bună cu “agenturili” lui Ceauşescu şi e destinată consumului aceleiaşi categorii de electorat.

Pentru că, da, aşa se numeşte intoxicarea aceasta: campanie electorală. Cititorul acestor rânduri să se uite la televizor şi să citească presa online şi scrisă. Să ia apoi o hârtie şi un creion şi să facă un tabel.

Pe prima coloană să pună organele mass-media care scriu sau vorbesc despre Soros. Pe a doua, să scrie cum vorbesc acestea despre Soros. Cât de echilibrat o fac. Ce transmit anume. Apoi să tragă concluziile.

Cine este Soros?

George Soros este un afacerist şi filantrop american de origine maghiară. Susţine că nu crede în Dumnezeu. Este un om de afaceri veros, care a organizat mai multe atacuri financiare asupra monedelor naţionale ale unor state.

A făcut consiliere pentru alte state. Pe de altă parte, este un filantrop. Aşadar, e un personaj controversat. Aceste lucruri sunt folosite, în propaganda despre care scriem, de către Kremlin.

În statele din Europa Centrală şi de Est, ce s-au democratizat şi datorită ONG-iştilor finanţaţi de filantropi ca Soros, se încearcă prin această propagandă dezoccidentalizarea.

Complementar, Kremlinul dănţuie prin curtea românului cu agitatori care strigă despre credinţă. Despre faptul că Occidentul cel ateu doreşte să ne ia credinţa noastră în Dumnezeu.

George Soros este identificat ca fiind unul dintre vectorii finanţării acestei ruperi a românilor de Dumnezeu. Prin intermediul finanţărilor sale la diverse ONG-uri. O prostie imensă, ce mai.

O amintire cu Soros

În 1992, eram redactor şi unul dintre fondatorii Radio Galaţi. Banii erau o problemă. Am anunţat că vreau să aduc finanţare pentru training jurnalistic de la Soros. Imediat, m-am izbit de obtuzitatea patronatului.

Patronatul Radio Galaţi era atunci o grupare sindicală, care ne-a ajutat să dăm drumul la staţie. Cel care m-a acuzat că sunt trădător de ţară şi vreau să dau România pe mâna “agenturilor” era lider sindical. Se numea Harţegan.

Lucrurile se leagă. Văd că acum omul ar fi devenit un apropiat al fostului primar roşu Eugen Durbacă şi e pesedist, aşadar… Spăimoasa asta cu Soros ne este vânturată de foarte mulţi ani şi are mereu aceeaşi sorginte ultranaţionalist ultraconservator filorusă.

Sistemul granturilor şi europenizarea României

Este simplu. ONG-urile, în societatea occidentală, reprezintă osatura societăţii civile. De altfel, filiala românească Soros Open Network chiar aşa se numeşte. Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC).

Şi exact cu asta s-a ocupat, ca şi celelalte ONG-uri occidentale. Dau exemplul altor două, care de asemenea de-a lungul acestor ani au intrat în coliziune cu sistema rusofilă. Fundaţiile germane “Hans Seidel” şi “Konrad Adenauer”.

Cu cine au intrat în coliziune? Cu apărătorii “fiinţei neamului românesc” contra “agenturilor străine”, care, vezi Doamne, vor să ne pervertească. De-a lungul acestui sfert de secol, “agenturili” au dat bani moca ONG-urilor din România.

“Treinuirea”

Motivaţia? Simplă: aşa-numita “treinuire” a românilor în cele mai varii domenii. Experţii în business, afaceri sociale, management instituţional din România de azi au trecut prin astfel de sesiuni de training, care s-au adăugat studiilor universitare.

Unii au început cu granturi la instituţii de învăţământ din Occidentul cel putred şi ateu. Apoi, au revenit în ţară şi au reprodus sistemul. Alţii, au fondat ONG-uri care se ocupă cu asta în România.

Mâna lui Putin

Cine poate fi deranjat de ceea ce fac ONG-urile, precum cele deţinute de Soros? Cei ce au de pierdut în urma occidentalizării României. Rusia lui Putin şi agenţii ei din România.

Să nu uităm că Putin a interzis ONG-urilor ruseşti finanţările externe, de la marile ONG-uri internaţionale. El ştie că acei indivizi “treinuiţi” în spirit occidental sunt duşmanii lui de moarte. Este o formă de xenofobie. Aşa face şi Erdogan în Turcia. Cine e legat cumva de banii lui Fethullah Gulen e arestat pentru complot împotriva Sultanului.

A, revenind, că România e populată de biete fiinţe aflate organic, prin educaţie sau prin influenţă, în vena acestei propagande, asta e altceva.

Nu trebuie însă să ne facem iluzii că Ghiţă şi Bogdan Diaconu, finanţatorul, respectiv liderul Partidului RusiaRomânia Unită, sunt nişte victime naive. Nici că Antena 3, RTV sau alte oficine nu ştiu ce fac.

Ce faci când ţara vrea să-şi facă rău?

Iată o postare a mea de acum câteva zile:

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Aşa cum se poate citi în comentarii, de la acest lucru am pornit în scrierea acestui articol.

Citeşte şi
Gabriela Baltag, care este judecător la Consiliul Superior al Magistraturii, este adepta teoriilor conspiaţioniste. Nu
Viorica Dăncilă a comentat duminică seară declaraţia europarlamentarului Ana Gomes. Plastic vorbind, declaraţia acesteia poate
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aruncă iar vina pentru rele închipuite pe George Soros. De
Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că nu are nicio afacere în Brazilia sau altă
Acest capitol din Armaghedonul Oligarhilor face legătura posibilă dintre familia Bush, Viktor Pinciuk, Leonid Kucima,
Dacă mai scrie multe scrisori, îi recomand talentatului domn Sima să le transforme în romane
~100 de preoti filmati intretinand relatii homo~incepe lupta pe petrolul Libiei~ce triburi iau puterea in
Miliardarul George Soros consideră că ieşirea unei ţări din zona euro este probabil inevitabilă şi
Studiul conţine o serie întreagă de termeni neexplicitaţi. Pe lângă că sunt neexplicitaţi sau insuficient
Glenn Beck a explicat, în emisiunea O'Reilly Factor, cum Google ar fi în spatele răstunării
Share