Sorin Grindeanu susţine că Ministrul Justiţiei ar putea fi apolitic

Sorin Grindeanu susţine că Ministrul Justiţiei ar putea fi apolitic

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că analizează posibilitatea numirii unui ministru al Justiţiei apolitic. El va face o propunere săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă comună, la Bruxelles, cu Frans Timmermans, primvicepreşedinte CE.

Am avut discuţii în aceste zile cu mai multe persoane. În perioada următoare o să mă decid. Vreau să vă spun că iau extrem de serios să propun o persoană neimplicată politic.

, a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu se întâlneşte şi în week-end cu mai mulţi posibili miniştri ai Justiţiei

Am avut discuţii cu câteva persoane care au în acest moment un background profesional dincolo de orice contestare. Acestea au arătat şi au făcut în acest domeniu foarte multe lucruri.

Continuă în aceste zile, chiar şi în week-end, întâlnirile pe care o să le am cu asemenea persoane pe care le consider eligibile. Probabil la începutul săptămânii viitoare, la mijlocul săptămânii viitoare o să fac o propunere.

Ar putea fi una care nu face parte din coaliţia de guvernare. Adică este o persoană apolitică.

, a detaliat premierul.

Timmermans: Retragerea OUG 13, un pas înainte

Frans Timmermans susţine că „este un pas foarte bun că ordonanţa de urgenţă 13/2017 a fost retrasă, un lucru bun din partea Guvernului României„. El crede că este bine că Guvernul vrea să armonizeze legislaţia naţională cu normele UE.

Dar „acest lucru trebuie făcut cu totală deschidere, astfel încât oricine are un interes să vadă ce se întâmplă, să vadă ce se face, astfel încât să evităm orice neînţelegere, orice idee că acest lucru s-ar face pentru a slăbi lupta împotriva corupţiei„.

Dacă acest proces e făcut în mod transparent, cu implicarea comunităţii locale şi a responsabililor, atunci noi, cei de la Comisia Europeană, putem fi siguri că lupta împotriva corupţiei va fi continuată la aceeaşi intensitate ca şi până acum.

, a explicat Timmermans.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai