home EVENIMENT Şerban Brădişteanu nu poate justifica patru milioane de euro

Şerban Brădişteanu nu poate justifica patru milioane de euro

Share

Medicul chirurg Şerban Brădişteanu este incapabil să justifice o sumă imensă din averea sa. Este vorba despre circa patru milioane de euro. Brădişteanu este un eminent chirurg cardiac român.

Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea ANI. Agenţia a cerut confiscarea unor sume mari de la Şerban Brădişteanu. Este vorba despre sumele de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari. Decizia urmează să fie comunicată instanţei, cu propunere de confiscare a sumei din averea medicului.

Şerban Brădişteanu, eminent chirurg, eminent arghirofil

În septembrie 2008, ANI a dispus confiscarea sumelor de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari. Instituţia a arătat că acestea au fost obţinute nejustificat de către medic.

Iniţial, prin Ordonanţa din 11 martie 2011, Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, clasând cauza.

ANI a contestat această ordonanţă de clasare, la Curtea de Apel Bucureşti şi, ulterior, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 8 mai 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de Şerban Brădişteanu, împotriva sentinţei din 22 ianuarie 2013 a Curţii de Apel Bucureşti, ca nefondat, menţinând sentinţa de anulare a Ordonanţei de clasare din 11 martie 2011 şi dispunând trimiterea dosarului înapoi la Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru a se pronunţa asupra diferenţelor nejustificate propuse a fi confiscate.

Citeşte şi
Timpul confiscărilor. Pe listă: medicul corupţilor PSD Şerban Brădişteanu, sindicalistul Marius Petcu şi fostul parlamentar
De ce nu s-a împuşcat Adrian Năstase atunci când a aflat sentinţa, undeva după ora
Ieri mergeam prin parc. Deodată, dintr-o tufă a sărit un copil de trei ani, care
Lăzescu deţine o casă în Iaşi, un apartament în Bucureşti, 3 terenuri intravilane, e asociat
~misterul averii lui Crin si Adina~harta posibililor voievozi de Românica~cum isi justifica averile politaii spagari:
~LPF TV goneste televiziunile de pe stadioane~Rusia vrea garantii ca scutul nu ii tinteste focoasele
~Severin si-a dat pedeapsa minima~ultima greseala a lui Gaddafi~TEPCO a falsificat rapoarte~piata rezidentiala isi revine
~Codul Muncii, samanta de conflict~PRM intra in USL pe horn~listarea BCR la BVB~drumul banilor in
"Evenimentele din decembrie 1989 au început la Timişoara, printr-o acţiune de protest împotriva evacuării pastorului
Incoltit, SOV face "10 pentru Romania" la Cluj, schimband strategia si facandu-i temenele lui Emil
Share