home EVENIMENT, POLITICA Senatorul Cătălin Voicu (PSD), ridicat de procurori

Senatorul Cătălin Voicu (PSD), ridicat de procurori

Share

Senatorul PSD Cătălin Voicu, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, a fost Catalin Voicu pridicat în această dimineaţă şi dus la DNA pentru audieri. Din primele informaţii, se pare că senatorul ar fi acuzat de trafic de influenţă, dezvăluirea unor informaţii clasificate, informează Realitatea TV.

Voicu se află la sediul DNA, unde este audiat de procurorii anticorupţie.

Am fost arestat din faţa casei. Eram în maşina senatorială, am fost blocat de o maşină de poliţie şi scos cu forţa. Mi s-a spus că dacă mă opun o să-mi pună cătuşele. Nu am dat nicio declaraţie procurorilor DNA, pentru că îmi aştept avocatul.

Nu ştiu de ce am fost arestat, dar gândiţi-vă că în acest moment Comisia de Apărare din Senat, al cărei vicepreşedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opriş, iar noi vrem să continuăm cercetările”, a declarat Cătălin Voicu, pentru NewsIn, citat de Realitatea TV.

Cătălin Voicu este vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Senat.

Senatorul Cătălin Voicu are 44 de ani, este general SPP în rezervă şi membru al PSD Bucureşti din anul 2008. Fost ofiţer de carieră, Cătălin Voicu este absolvent al şcolii de ofiţeri activi de la Sibiu. Ulterior a absolvit şi Academia de Poliţie, precum şi mai multe cursuri postuniversitare de ştiinţe poliţieneşti.

Este deasemenea doctor în drept, astfel că a prezentat mai multe lucrări publice privind organizarea Poliţiei şi reorganizarea Jandarmeriei. A primit gradul de general din anul 2003, la vârsta de 38 de ani.

Numele său a fost vehiculat la începutul anului în legătură cu preluarea portofoliului Ministerului Administraţiei şi Internelor din partea PSD, , fiind susţinut de Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti.

Istoria sa este strâns legată de Ion Iliescu şi de Viorel Hrebenciuc, doi dintre cei mai grei lideri ai PSD. A ajuns general SPP la vârsta de 38 de ani, sub administraţia Iliescu, în 2003. A demisionat din cadrul Serviciului până în 1997, atunci când Ion Iliescu n-a mai fost preşedinte.

Generalul Voicu a înfiinţat – potrivit relatărilor presei – în 1998, alături de Dumitru Iliescu, fost director SPP, o firmă privată de pază şi protecţie, denumită SC Agenţia Naţională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL.

Între anii 1999 şi 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputaţilor, iar din 2001 a fost reactivat în cadrul SPP ca ofiţer activ, angajat în funcţia de consilier pe probleme de siguranţă naţională la Administraţia Prezidenţială.

Începând cu anul 2004, Cătălin Voicu ajunge deputat în Parlamentul României, pe listele PSD Bacău, condus de Viorel Hrebenciuc.

citeste pe website-ul Realitatea TV:
Băsescu, în 15 octombrie: MAI a fost pus la dispoziţia lui Marian Vanghelie, a lui Mitică Iliescu şi a lui Cătălin Voicu
Viorel Hrebenciuc: Nu poţi să salţi de pe stradă un senator al României ca şi cum este ultimul borfaş

Citeşte şi
~LPF TV goneste televiziunile de pe stadioane~Rusia vrea garantii ca scutul nu ii tinteste focoasele
Multumiri Silver Church, care ne-a creat o atmosfera ardenta, facand sa duduie scena sub picioarele
Societatea Română de Televiziune (SRTv) analizează situaţia lui Răzvan Nicolescu, directorul TVR 2, citat ca
Dan Iulian Stratan este unul dintre băieţii deştepţi care au ştiut să facă bani în
Parodia Chitic, panaramă în producţia marca SRS: „Pumnu’ lu Băse Reloaded“. Un nou atac la
Din actele întocmite de procurorii anticorupţie reiese că senatorul PSD Catalin Voicu a fost băgat
Voicu, Căşuneanu, Locic şi judecătorul Costiniu, audiaţi din nou la DNA, anunta Adevarul. De-acum asa
Romania Libera are o exclusivitate extrem de dura: Geoana ar fi fost intermediar in relatia
Exclusivitate: DNA are 30 de interceptari ale unor discutii Margareta Costea - Catalin Voicu.
Curentul scrie despre lotul incompatibililor de la Camera Deputatilor. Ca sa ne intelegem: este vorba
Share