home POLITICA Scandal la Piaţa Victoriei. Schele ridicate vs. protestatari arestaţi

Scandal la Piaţa Victoriei. Schele ridicate vs. protestatari arestaţi

Share

Este scandal la Piaţa Victoriei, legat de târgul de Crăciun pe care primarul general Gabriela Firea doreşte să-l facă aici. Firma angajată de Primărie a început să ridice schele.

Protest la Piaţa Victoriei, în pofida ploii, şi de Ziua Naţională

Pe de altă parte, manifestanţii au intervenit şi au început să le demonteze. Jandarmii au intervenit. Un bătrân a simulat o agresiune din partea protestatarilor, iar jandarmii au reţinut aşa-zişii agresori ai acestuia.

Scandal. Târgul de Crăciun care nu putea exista

Acum câţiva ani, în capitala Belarus, Minsk, autorităţile locale au făcut un patinoar într-o piaţă publică, aminteşte Realitatea TV. Scopul – ocuparea unui spaţiu public unde manifestanţii doreau să protesteze contra Regimului Lukashenko.

Unii manifestanţi au venit în Piaţa Victoriei încă de la primele ore ale dimineţii. În acel moment, au apărut dispute între aceştia şi angajaţii PMB, veniţi să instaleze târgul de Crăciun. În timpul acestor dispute, un domn în etate a simulat o cădere, din cauza unei aşa-zise agresiuni.

Jandarmeria a intervenit, reţinând câţiva manifestanţi care l-ar fi agresat pe cetăţean puţin după ora 12.00. Ulterior, chiar acesta a spus inversul: nu fusese agresat, ci se împiedicase şi căzuse, fără a fi agresat ori împins de cineva.

Scandal. Garduri împinse pe carosabil de manifestanţi

Ulterior, unii manifestanţi din Piaţa Victoriei ar fi încercat, potrivit Jandarmeriei, să împingă gardurile instalate. EI ar fi dorit să ocupe cu acestea partea carosabilă. Ulterior, manifestanţii au început să demonteze schelele instalate de firma angajată de PMB.

În plin scandal, cu un aliş-veriş de manifestanţi, jandarmi, oficiali ai Primăriei şi angajaţi ai firmei de construcţii, a început reversarea fenomenului. Firma a început să strângă schelele şi utilajele aduse la Piaţa Victoriei.

O maşină a unui protestatar a intrat în alveola unde au loc protestele, pentru o mai bună blocare a acesteia contra onstrucţiei în curs. De observat că firma a adus garduri înalte cât un stat de om, pentru a începe lucrarea.

Aşa că manifestanţii dau acum impresia că sunt izolaţi într-un ţarc de restul lumii.”Cei circa 300 de protestatari au strigat «Firea, Demisia!» şi «Elicopterul!» (aluzie la fuga lui Ceauşescu), în momentul în care angajaţii firmei organizatoare încărcau într-un camion echipamentele demontate”, notează HotNews.

Share