Săracul Ponta, a fost prins de procurorii DNA pe găinării!

Share

Una dintre cele mai parşive tehnici de propagandă ale Sistemului Ticăloşit este să afirme că bieţii puşcăriabili o păţesc pentru găinării.

Tehnica aceasta de intoxicare publică este perversă şi modulară. Există o porţiune de discurs aşa-zis “universal – valabilă”, ce se adresează tuturor tipurilor de români:

X este cercetat de procurori pentru nişte găinării, nu pentru lucruri serioase.

Din această rădăcină modulabilă pot creşte următoarele versiuni:

  1. 1. Versiunea de dreapta, nepesedizată

Vă prezentăm în continuare comentariul postat de unul dintre cititorii noştri ieri, la postarea Victor Ponta sub sechestru. Elena Udrea îl apără. Omul chiar crede în ceea ce afirmă şi este de bună-credinţă:

Nuti chiar are dreptate si eu spun exact acelasi lucru cum ar fi ca Adrian Nastase a “platit” pentru gainarii si nu a fost luat la intrebari pentru privatizarea UCM Resita cea mai veche uzina din Romania (fondata in 1771) si care dupa o strategie bine gandita a fost terminata adica privatizata, sparta in bucatele iar aceste bucatele fie sunt in insolventa fie sunt la fier vechi, fie deja sunt moloz. Nu de alta dar era o intreprindere considerata strategica pentru obiectul de activitate dar pentru informatiile detinute.
In situatia ei sunt mai multe pentru care mebri ai guvernului Nastase ar trebui luati la puricat si facand o paralela cu VVPonta cred ca Nuti are dreptate pentru ca si el tot pentru gainarii este in discutia de ieri.

Puţin despre cazul UCM Reşiţa: combinatul bănăţean nu este decât una dintre multele victime ale “clasei hrăpăreţe”, ce a acţionat în întreaga ţară începând din 1990, sub oblăduirea Sistemului Ticăloşit.

Timp de peste doi ani am fost reporter Mediafax pe Sindicate – Conflicte de muncă şi am discutat inclusiv cu liderii Sindicatului “Reşiţa 1771”, aşa cum am vorbit cu liderii tuturor confederaţiilor, federaţiilor sindicale, dar şi cu liderii a nenumărate întreprinderi din România, exact în perioadele de criză, când erau devalizate cu bună-ştiinţă, de proprii lor directori.

Nu cred că există întreprindere din industria românească pe care să nu se fi experimentat cele mai diverse metode de devalizare. Am scris mii de ştiri pe acest subiect.

În ceea ce priveşte cazul lui Victor Ponta: Se ştie deja că Dosarul Turceni – Rovinari este numai cavaleria uşoară. Urmează alte dosare, mult mai grele, pentru că atunci când Ponta făptuia, DNA deja exista şi lucra. Aşa că Victor Ponta nu va rămâne numai cu găinăriile pe lista neagră a DNA.

În ce priveşte marile jafuri la care se referă românii de bună-credinţă: Nu sunt probe. “Băieţii” au lucrat acoperit la marile lor mizerii. Ori pur şi simplu când le-au făptuit efectiv procurorii nu au lucrat, fiind complici ai Sistemului Ticăloşit, iar acum nu se mai pot găsi martori, probe etc. (se pare că acesta este de exemplu cazul vânzării pachetului SNP Petrom către OMV, iar Dosarul Bechtel se împiedică în dispariţia contractului de la Transporturi).

Pe de altă parte, politicienii mafioţi nu au fost atenţi la micile găinării, pentru care acum plătesc (şi-ar fi imaginat vreodată Adelu că va ajunge-n puşcărie pentru nişte prăpădite de termopane?).

Ca Al Capone, nici el nu şi-a plătit banii la Fisc şi a făcut puşcărie pentru asta. Pentru crimele sale nu a putut niciodată să fie prins. Fundul mâlos al East River şi anumite imobile cu multe etaje din Chicago sau LA sunt probabil populate cu o serie de inşi pe post de Ana lui Manole, care l-au deranjat pe acesta.

Dar (şi aici este paradoxul gândirii românului) niciodată americanii nu au spus că este o nedreptate că Al Capone a fost condamnat doar pentru atât – nişte găinării, pe când românii afirmă asta.

Atenţie, găinăriile pentru care a fost capsat Adrian Năstase dau un prejudiciu de 1.824 de milioane de lei, adică peste 400 de milioane de euro, dar despre aceasta nu se vorbeşte, că nu-l avantajează pe Adelu.

În schimb, dinspre Sistemul Ticăloşit, de câte ori vine vorba despre telectualu lui Adrian peşte Năstase, care şi-a umplut casa cu cópii după obiecte de artă plastică de valoare, se afirmă că a fost băgat la puşcărie pentru nişte fleacuri (pasul 1) şi că dosarele sale ar fi fost unele politice (pasul 2).

Implicit, sugestia este că un om de valoarea lui Bombo, din stratos, nu poate fi condamnat aşa, pentru orice găinărie, ca un român normal.

În cazul lui Victor Ponta, se încearcă o propagandă asemănătoare. Până şi un om de bună-credinţă, precum cititorul nostru, nu a observat că prejudiciul, în cazul lui Ponta, e cât cred că şi-ar dori să câştige mulţi români într-un an, sumă netă.

Carevasăzică, este puţin ciudat că românul obişnuit consideră ceea ce este pentru el foarte mult ca fiind o simplă găinărie, cu un prejudiciu minuscul. Este un paradox al gândirii românilor normali.

  1. 2. Versiunea de stângă reacţionară

Discursul-rădăcină de modulat…

X este cercetat de procurori pentru nişte găinării, nu pentru lucruri serioase.

… este completat ritmic de către vectorii de opinie ai Sistemului Ticăloşit cu variaţiuni pe tema “acesta este un dosar politic, fabricat de către procurori“.

Evident, aproape nu există mare mafiot american băgat în politică în anii prohibiţiei care să nu fi afirmat public, prin vectorii săi de imagine, că dosarul său este unul politic. Nimic nou sub soare, deci.

Aici se situează deopotrivă şi Elena Udrea, cu ceea ce a scris ieri (vectorii săi de imagine deja reacţionează cu nervozitate atunci când scriem aceste rânduri), şi vuvuzelele consacrate ale Sistemului Ticăloşit, precum RTV sau Antena 3.

Ascultaţi-l pe Mugur Ciuvică sau pe Mircea Badea, ori pe Victor Ciutacu sau poate pe Bogdan Chirieac. Toţi spun, în realitate, acelaşi lucru ca şi Elena Udrea în postarea de ieri, de pe contul ei de Facebook.

Pe un român obişnuit îl credem că e cumva intoxicat, chiar dacă nu-şi dă seama de asta, dar pe Udrea nu.

Share