home ECONOMIE, EVENIMENT S-a evaporat Cristian Sima cu tot cu banii clienţilor săi?

S-a evaporat Cristian Sima cu tot cu banii clienţilor săi?

Share

Este puţin probabil să fi plecat cu tot banii clienţilor, dar este destul de posibil să fi dispărut, aşa cum se speculează acum.

Ghimpele

Nu există deocamdată, după cunoştinţa noastră, o poziţie oficială a procurorilor privind începerea instrumentării unui Dosar Cristian Sima, căruia colegul Cristi Dogaru îi face aici un portret fermecător. Exact aşa e Sima: imposibil, enervant, aventurier, simpatic, pontos, acid, enciclopedic, iute la mânie şi degrabă vărsătoriu de sânge pe pieţe.

Astfel, un om cu care am făcut acum patru ani un interviu despre criza în care ne aflăm fuge poate din ţară, aparent tot ca efect al crizei.

• VIDEO vezi ce sfaturi dădea despre criză Cristian Sima în toamna anului 2008, când la noi încă nu începuse criza •

Dar voci avizate ne spun că nu este o chestiune legată neapărat de criză, ci că problema era mai veche şi disperarea afaceristului aşijderea, pentru că lucrurile nu prea îi mergeau strălucit, iar aceasta nu de ieri, de azi şi în nici un caz ca efect al crizei globale sau româneşti.

Evenimentul are loc după ce Sima a fost demis din fruntea SIBEX. Unii afirmă că acest lucru s-a petrecut după ce SIBEX nu a reuşit să ia legătura cu Cristian Sima timp de o lună. Sau de zece zile. Sau de lunea trecută.

Anterior, afaceristul şi-a vândut pachetul de acţiuni deţinut la firma MediaBit, editorul website-ului HotNews, către Răzvan Corneţeanu, omul apreciat în lumea presei şi pentru faptul că optimiza costurile mass-media pe unde a trecut stingând ledurile de control de la monitoarele calculatoarelor.

Straniu e că Cristian Sima tocmai ce divorţase, puţin înainte de a dispărea în cosmosul înfierbântat de întrebări iluzorii (sau poate în Niue). Pare a fi o premeditare.

Pe de altă parte, pare o exagerare şi că ar fi plecat cu zeci de milioane de euro, banii clienţilor (WBS Holding – firma la care mai era acţionar, pentru că acţiunile de la WBS România le vânduse de mai mult timp, de când devenise capul SIBEX – nu avea lunar probabil un management financiar de un milion de euro), pentru că dacă a fugit a făcut-o exact pentru că a prăpădit aceşti bani.

UNESCO
L-am descoperit pe Cristi Sima. Este în Niue, minusculă insulă paradisiacă din Pacificul de Sud. Imposibil de recunoscut.

Dar asta înseamnă că, dacă a plecat, a plecat, ca să zic aşa, “în chiloţi” şi înseamnă că era destul de disperat. Drăguţ e că WBS Holding – firmă care făcea exclusiv tranzacţii externe, în vreme WBS România opera numai pe România – este înregistrată în Insulele Virgine. Nu ştim cât de virgine mai sunt.

Gestul lui Cristian Sima este unul extrem şi probabil că dacă se va întoarce în ţară vreodată o va face cu escortă şi cătuşe la mâini. Aşa că, parafrazând, vorba lui însuşi, Cristi Sima, panseur de calitate…

s-ar putea să asistăm la sfârşit. Şi cum orice sfârşit determină un haos, e nevoie de un nou jandarm

Pentru că clienţii păgubiţi de Sima acum nu sunt oareşcine. Trăiască procurorii!

Citeşte şi
Dacă mai scrie multe scrisori, îi recomand talentatului domn Sima să le transforme în romane
In lipsa de idei strangem cureaua, tinem cu dintii de leu. In loc de stabilitate
Zvonurile mai vechi privind vanzarea HotNews catre Grupul Ringier se confirma, imi explica o veveritza
~mafia din Portul Constanta si firele ei~bancile grecesti inca nu retrag capital din Romania~alt vulcan
~urmeaza razboiul PDL-USL~Vanghelie, profanator si mincinos~Fatuloiu, pe functie la Milano~dosar plimbat 3 decenii~Cazul DSk devine
~Boc ramane premier~Iliescu si Nastase, despre "rivulutie" cu PSD, la Brasov~Brandusa Novac risca dosar penal~Strauss-Kahn
~castiga Basescu alegerile din PDL?~UNPR vrea pe OTV~basarabenii nu stiu de Unire~RCS&RDS vrea actiunile statului
Un nume de firma a revenit in prim-plan, cu ocazia consacrarii preluarii Realitatea Media de
CET Iaşi a vândut 100.000 de certificate de emisii cu efect de seră (EUA), la
La Sibiu, WBS România şi HTI Valori Mobiliare, controlate de Sima şi Ţepeş, au cele
Share