Ruxandra Sararu, de la Chisinau: “China, ingrijorata de exercitiul militar Coreea de Sud – SUA”

Share

motto:
Când calul a mâncat o bară,
Din ea, scurt, a sărit o pară,
Prin coadă nu i se vedea o nară,
Când îşi făcea, pe sub copită, o gargară.

Protagonista unuia dintre scandalurile media ale sfarsitului de an, Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie din Societatea Romana de Radio (SRR), unde era director al Departamentului de Comunicare si Imagine.

Sararu mi-a declarat la mijlocul lunii decembrie ca seful SRR, Demeter Andras, este un impostor si l-a amenintat cu dezvăluiri. Acum jurnalista e consilier personal al celui pe care-l lapidase din cuvinte cu putin timp in urma.

FOTO: Agerpres via Wall-Street

Pe mine nu ma intereseaza numai aceste fapte, ci si valoarea profesionala a jurnalistului care, din functia detinuta acum, e si exemplu de profesionalism pentru confratii sai din Radio Romania, care, asa cum stie toata lumea, o respecta foarte mult si cu care empatizeaza in mod cu totul exceptional.

Iata un nou exemplu de profesionalism al Ruxandrei Sararu. Suntem pe 25 noiembrie 2010, cu putin inainte de alegerile legislative din Republica Moldova. Situatia politica e tensionata, realizatorul Anda Gherega este conectat la realitatile lumii in care traieste, iar Ruxandra Sararu ii da replica de la Chisinau pe masura.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI
(25 noiembrie, ora 14:43)
Emisiunea: “La minut”
Realizator: Andra Gherega – Facem acum un scurt popas peste Prut, unde duminică vor fi alegeri parlamentare anticipate. Care este atmosfera?
Corespondenţă din Chişinău – Reporter: Ruxandra Săraru

Republica Moldova este un element esenţial pentru construcţia unei vecinătăţi sigure pentru UE, iar ultimele sondaje sociologice de aici arată indicii că s-ar putea forma, după alegeri, o majoritate suficientă pentru a asigura controlul asupra parlamentului şi guvernului, dar şi pentru a alege preşedintele republicii. O coaliţie democratică ar fi o şansă pentru un viitor luminos şi stabil.

În rest, China este îngrijorată de exerciţiul militar comun Coreea de Sud – SUA, iar oameni de afaceri chinezi sunt interesaţi de proiectul Centralei nucleare de la Belene – se anunţă de la Londra.

Ieri, Dmitri Medvedev l-a primit la vila sa de la Gorki pe liderul de la Beijing, iar aici zarurile nu au fost încă aruncate, doar speranţa din ochii luminoşi ai tinerilor poate da o certitudine.

Vom trăi şi vom auzi. La bună auzire, dintr-un minut semnat Ruxandra Săraru de la Chişinău!

Share