home ECONOMIE Romania introduce taxa pe tot (Trombon)

Romania introduce taxa pe tot (Trombon)

Share

Aflata in incapacitate si indubitabilitate de plata, dupa ce ultimele transe ale imprumutului FMI au fost cheltuite in totalitate pe o oglinda magica care sa-l faca pe Emil Boc sa para mai lung pe diagonala, Romania a anuntat astazi prin vocea Ministrului sau de Finante, Sexbastian Balescu, ca intentioneaza sa introduca de la 1 iulie taxa pe tot.

Intitulata generic “Taxa pe tot”, “Taxa pe tot” nu este de fapt nimic altceva decat un nou instrument fiscal ce isi propune sa aduca bani la buget prin impozitarea totului. Sexbastian Balescu explica:

Am recurs la foarte multe asa-zise masuri anticriza in ultima perioada: am miscorat salariile si pensiile, am marit unele accize si am creat taxe si impozite noi care sa acopere o gama larga de produse si servicii. Oamenii nostri din teritoriu ne spun totusi ca nu este de ajuns si oamenii inca mai gasesc modalitati de subzistenta, ascunzand cantitati mici din acest tot, pentru ca el sa nu fie impozitat. Speram ca prin noua “Taxa pe tot” sa rezolvam o data pentru totdeauna aceste neplaceri si sa ne linistiti de treburile noastre, ca de exemplu iesirea din criza“.

Separata de celelalte taxe si impozite, taxa pe tot va fi egala cu valoarea a 15% din tot, se va colecta in fiecare zi de marti a saptamanii, imediat dupa ridicarea gunoiului, si va include chiar si o subtaxa pe taxa pe tot, aplicabila tuturor cetatenilor care nu traiesc in vid.

Citeşte şi
Aşa cum am explicat de mai multe ori şi aşa cum mi-au spus şi mai
Consiliul Naţional al PNL l-a eviscerat verbal în public pe Teodor Atanasiu, după cum remarcă
Victor Ponta va obţine contrariul cu ameninţări la adresa marilor retaileri cu mărirea taxelor, nu
Între aprilie 1994 şi august 1996, am fost reporter la Mediafax, acoperind preponderent domeniul sindicate - conflicte
Atunci când am scris, acum câteva zile, despre taxarea aerului expirat, am făcut un pamflet.
Cabinetul P2 mai bine ar uita colectarea de venituri prin lupta contra evaziunii. Nu suntem
Ministerul Finantelor are in vedere un sistem de taxare a băncilor, care să garanteze o
~Spre faliment: Ternoelectrica si CNH~Regele ciobanilor~USL ar castiga alegerile degeaba~francul, calaul elvetian~temeri privind viitorul economiei
~primar USL sustine candidat PDL~FMI: Romania si-a facut temele~Andrei Serban - workshop la Ipotesti~afacere de
~Fenechiu, agent de influenta in Afacerea Palas~AFACEREA RODIPET Bani la finantarea crimei organizate~Basescu: fara populism!~FMI:
Share