România borfaşilor. Legile penale care îi apără pe cei de care trebuie să ne apărăm

Share

Ţara se poate numi, de la promulgarea acestor coduri penale, România borfaşilor. Care au mutilat legile penale aşa cum le convine lor, astfel ca, atunci când fac o infracţiune, să aibă toate şansele să rămână în libertate şi să ne râdă în nas. Nouă. oamenilor cinstiţi.

Codul de procedură penală a fost adoptat azi în Camera Deputaților, după peste patru ore de dezbateri şi scandal, informează Digi24. Aceste coduri? Vă spune Starea Presei: sunt penale!. Ţara infractorilor, România. Modificările la Codurile Penale, un dezastru

Raluca Turcan: Vor fi greu de evaluat consecinţele

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni seară, după votul dat de plenul camerei Deputaţilor proiectului PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală, că vor fi greu de evaluat consecinţele, fiind “create condiţii să scape nu doar coruptii, ci şi violatorii sau criminalii”.

“De la ordonanţa 13 din februarie 2017 până acum, vreme de 1 an şi jumătate, românii au fost amăgiţi şi minţiţi de toţi reprezentanţii PSD şi ALDE, o coaliţie unită de hoţie şi de preocuparea comună pentru salvarea hoţilor. Tot noaptea, tot prin abuz şi lipsă de dezbatere. Este o coaliţie toxică pentru România! Este o zi extem de tristă pentru România. Consecinţele vor fi greu de evaluat. Sunt create condiţii să scape nu doar coruptii, ci şi violatorii sau criminalii”, a afirmat Raluca Turcan, după vot.

România borfaşilor. Ce se întâmplă dacă inculpatului îi lipseşte avocatul

Printr-un amendament aprobat, s-a stabilit că, în România borfaşilor, absenţa nejustificată a avocatului nu poate să atragă consecinţe juridice în privinţa inculpatului.

Membrii comisiei au admis şi un amendament, potrivit căruia în luarea deciziei asupra existenţei infracţiunii şi a vinovăţiei inculpatului instanţa hotărăşte motivat, cu trimitere la toate probele evaluate. Condamnarea se dispune doar atunci când instanţa are convingerea că acuzaţia a fost dovedită dincolo de orice îndoială.

România borfaşilor. Bunurile făptuitorilor sunt protejate de lege

Conform prevederilor adoptate, măsurile asigurătorii în vederea confiscării speciale sau confiscării extinse se pot lua asupra bunurilor suspectului sau inculpatului ori ale altor persoane în proprietatea sau posesia cărora se află bunurile ce urmează a fi confiscate dacă există probe sau indicii temeinice că bunurile în cauză au fost obţinute din activităţi infracţionale.

Măsurile asigurătorii nu pot depăşi o durată rezonabilă şi vor fi revocate dacă această durată este depăşită sau dacă temeiurile avute în vedere la luarea lor nu mai subzistă.

Un alt amendament stipulează că, la verificarea în cursul judecăţii, dacă se constată că actele sau probele efectuate sau administrate în cursul cercetării penale sunt lovite de nulitate, acestea sunt eliminate din cauză, indiferent de soluţia pronunţată în cursul verificării prealabile.

România borfaşilor. Recursul în casaţie poate fi declarat oricând

De asemenea, printr-un alt amendament al PSD admis s-a stabilit că recursul în casaţie în favoarea inculpatului poate fi declarat oricând.

PNL contestă reglementările demne de România borfaşilor la CCR

PNL a anunţat deja că va sesiza Curtea Constituţională. “PNL va contesta la CCR acest proiect de lege”, a anuntat de la tribuna plenului Camerei Deputatilor, liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, inainte de inceperea dezbaterilor, citată de Ziare.com.

In prealabil, PNL solicitase retrimiterea la comisia speciala pentru Legile Justitiei a proiectului pentru modificarea Codului de procedura penala, deoarece votul s-a incheiat cu cateva minute inaintea dezbaterilor, raportul nefiind inca tiparit si distribuit. Cererea de retrimitere la comisie a fost insa repinsa de parlamentarii din plen cu 75 voturi “pentru”, 136 “impotriva” si 5 abtineri.

Share