home POLITICA Rogozin: Guvernarea de la Chişinău, pro-românească, pro-fascistă

Rogozin: Guvernarea de la Chişinău, pro-românească, pro-fascistă

Share

Vicepremierul Rusiei, Dimitri Rogozin, a acuzat că guvernarea de la Chişinău este pro-românească şi pro-fascistă. El a catalogat interdicţia de tranzit a spaţiului aerian al României drept o ”crimă comisă de către Chişinău şi Bucureşti”.

Dmitri Rogozin, declarat persona nongrata în Republica Moldova

Afirmaţiile au fost făcute de  într-un interviu pentru postul de televiziune rus ROSSIA-1.

Analiza mea spune că România şi guvernarea moldovenească, pro-românească şi pro-fascistă, cu multă impertinenţă, au hotărât să fie în trend cu politica americană, care presupune rusofobie, idotism, sancţiuni şi declaraţii sălbatice.

, a declarat reprezentantul Moscovei. El a comentat interdicţia impusă de autorităţile române aeronavei comerciale în care zbura pe ruta Moscova-Chişinău.

Rogozin bate apropouri la conflictul îngheţat din Transnistria

Dmitri Rogozin şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la proasta evoluţie a relaţiilor bilaterale moldo-ruse. Acestea ar putea conduce la reizbucnirea conflictului din Transnistria.

Acolo se află contigentul nostru militar, care păzeşte depozitul fostei armate a 14-a sovietice. În al doilea rând, acolo se află pacificatorii noştru: aproximativ 450 de oameni. Moldova creează în permanenţă dificultăţi în legătură cu rotaţia militarilor în Transnistria.

, a declarat demnitarul de la Moscova.

Rogozin, în continuare reprezentant special al Rusiei pentru Transnistria

Rogozin îşi menţine în continuare funcţia de reprezentant special al Rusiei pentru Transnistria, deşi are interdicţie de a zbura peste spaţiul aerian al României şi autorităţile moldovene l-au declarat săptămâna trecută persona non-grata în Republica Moldova, în ciuda protestelor virulente venite din partea preşedintelui pro-rus de la Chişinău, Igor Dodon, explică News.ro.

Vicepremierul rus a argumentat că interdicţia impusă aeronavei sale de a survola spaţiul aerian românesc reprezintă o crimă. Aceasta tocmai pentru că ar fi aterizat cu combustibilul la limită pe aeroportul din Minsk, de unde a luat un zbor Aeroflot spre Moscova.

Dmitri Rogozin: “Vă vom răspunde”

Desigur că vom răspunde. Important e să înţelegem cum anume să reacţionăm şi, totodată, să înţelegem ce se petrece la Chişinău.

, a declarat Rogozin. Vicepremierul Rusiei a sugerat că deciziile luate la Chişinău şi Bucureşti sunt influenţate de Washington. ”O să vorbim cu cei care trag de aceste aţe”, a precizat Dimitri Rogozin.

Guvernanţii moldoveni l-au declarat săptămâna trecută persona non-grata pe vicepremierul Rogozin, având în vedere o serie de declaraţii neprietenoase ale vicepremierului rus la adresa moldovenilor şi a Republicii Moldova.

Interzis

Rogozin nu va mai putea să viziteze şi nici măcar să tranziteze spaţiul aerian moldovean, deşi este co-preşedinte al comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică între Rusia şi Republica Moldova, ocupând inclusiv funcţia de reprezentant special pentru Transnistria.

Igor Dodon a condamnat decizia luată de guvernanţii săi, susţinând că este vorba de un act de stupiditate politică din partea Chişinăului.

”A îl declara pe prim-vicepremierul rus persona non-grata la noi e un act de mare stupiditate politică. Şi e un mare deserviciu pentru moldoveni şi pentru Moldova”, a scris preşedintele Republicii Moldova.

Postari Similare
Igor Dodon a fost învestit preşedinte al Republicii Moldova. În aceeaşi zi, vicepremierului rus Dmitri
Din această afacere, în 2013 am putea ieşi fortificaţi. Depinde de noi să o facem.
~revolutionarii, paravan pentru afaceri cu masini~Basescu sare la gatul ciubucarilor de la ANAF si politistilor
Jandarmaul bătăuş, care a lovit manifestanţi la protestul de ieri, din Bucureşti, este un client
Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei şi membru marcat PSD, jigneşte manifestanţii care au protestat
După desemnarea de către Klaus Iohannis a Vioricăi Dăncilă prim-ministru, ceasul ticăie necruţător. Penalii din
De data aceasta, cel puţin ca iniţiativă, pare a fi cea mai ambiţioasă din perioada
Cu o seară în urmă, pe Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comparat pavianul cu
Statele GRECO împotriva corupţiei au făcut public raportul privind corupţia din România. Experţii europeni arată
De astăzi încolo, un personaj politic obscur a revenit la Cotroceni. Numele lui este Ficus
Share