home ECONOMIE Rezervele valutare ale populaţiei vor fi oare în viitor în pericol?

Rezervele valutare ale populaţiei vor fi oare în viitor în pericol?

Share

Un oficial pesedist s-a pronunţat despre rezervele valutare ale populaţiei. El spune că acestea ar trebui puse la lucru în Economie, pentru a crea profit şi prosperitate. Deocamdată, constatăm ce curente de idei sunt în rândul lor.

Criza care vine în România. Spre ce ne îndreptăm în anul 2018

Mircea Ursache, vicepreşedinte ASF, a făcut legătura între aceste economii şi atragerea lor către Fondul Suveran de Investiţii.

Luaţi în calcul, există o sumă uriaşă – aţi văzut, aproape 35 de miliarde de bani ai populaţiei aflaţi în depozite bancare. Banii ăştia trebuie să circule în economia naţională!

, a declarat Ursachi.

Rezervele valutare şi căpuşele pesediste

Peste 10 miliarde de euro valorează companiile din Fondul de Investiţii. Numai organizarea acestuia va dura 18 luni, spun reprezentanţii ASF. Fondul de Investiţii ar putea reprezenta un salt uriaş pentru Bursa de la Bucureşti,.

Aşa cum a fost listarea Fondului Proprietatea, care valora mult mai puţin. Anul acesta, doar patru companii s-au listat la Bursă,. De departe, cea mai valoroasă listare a fost Digi Communications. Pe locul întâi în regiune, înaintea României, este Bursa de la Varşovia, care a avut șase companii noi listate în 2017.

Rezervele valutare naţionalizate. Cazul Stolojan. Devalizarea banilor noştri

Conform unei documentări Mediafax, Theodor Stolojan a rămas în istorie şi prin faptul că a naţionalizat rezervele valutare. A decis naţionalizarea valutei întreprinderilor şi a societăţilor comerciale. Astfel, întreprinderile de stat, societăţile comerciale şi populaţia au fost obligate să schimbe valuta în lei la un curs fixat administrativ.

El a făcut-o pentru a recapitaliza însă băncile, într-o perioadă economică dificlă. Aici sunt de făcut două observaţii:

1. Stolojan a naţionalizat rezervele valutare pentru a recapitaliza băncile, oficialii PSD-ALDE se gândesc să capitaizeze astfel Fondul Suveran (FSID). FSID este o metodă de devalizare mai lesnicioasă a banilor publici. Acum, ar putea fi vorba şi despre o devalizare a banilor noştri.

2. Perioada economică dificilă de la începutul anilor 90 a fost provocată de strămoşii PSD, numiţi FSN, apoi FDSN. După mineriade, ţara a fost izolată complet. Stolojan a încercat să oprească derdeluşul pe care intrasem. A reuşit pe moment.

Stoojan, Văcăroiu şi devalizarea băncilor

Devalizarea băncilor a continuat. Banca Albina, Credit Bank, BankCoop sau Bancorex au dat faliment. Devalizate fix de oamenii vechiuui sistem comunist. Alte două bănci au fost devalizate chiar de stat, în următorii ani: BCR şi Banca Agricolă.

Apoi, acestea au fost vândute, puternic decapitalizate de fesenişti, fedesenişti şi tot neamul lor. Dar atunci se lucra subtil, cu mănuşi. Acum, ţara e decapitalizată făţiş, fără milă, in integrum. Banii companiilor de stat au fost furluaţi la bugetul de stat.

Umblă vorba prin sat că PSD-ALDE vizează în continuare cele 8 miliarde de euro de la Pilonul II. În timp ce România este în pericol să fie downgradată la junk, cele 19 companii ale Primăriei Capitalei s-au umplu de lăcuste pesedist-aldiste. Acestea halesc tot în salarii de nababi şi nu fac nimic.

 

Citeşte şi
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, brandul era o arma crunta. Adevaratul nume al
Situatia Romaniei nu este asa dezastruoasa cum afirma diversii care se produc pe micile ecrane.
Guvernul german va renunţa în totalitate la producţia de energie nucleară până în 2020, procesul
Riscul accidentului nuclear major în Japonia a marit îngrijorarea în Europa, constrangand autorităţile să întăreasca
Si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie 2010 din SRR, apoi mi-a spus ca presedintele
Locuitorii trăiesc mai bine de jumătate de an sub amenințarea unei avalanșe devastatoare. Viața fiecărui
Comisia de cultura si mass-media din Senat a respins ieri, în unanimitate de voturi, Proiectul
Omenirea recunoaste fara putinta de tagada faptul ca, indiscutabil, cel mai inteligent om este Silviu
La ora la care cititi acest interviu cu Cristi Godinac, Comisia pentru Mass-Media din Senat
Share