home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Vremea leprelor

Revista presei. Vremea leprelor

Share

Curentul: Presa şi politicienii în vremea leprelor. “Zilele acestea, publicarea stenogramelor convorbirilor de taină ale lui Sorin Ovidiu Vîntu scoate la lumină noi date ce conturează şi definesc încă mai clar profilul tenebros de pårnăiaş al fostului infractor condamnat pentru furtul de brånzoaice moldovineşti, ajuns acum un şmecher de strada Paris, cu, deocamdată, şase dosare penale la zi, şi cu alte vreo trei în perspectivă dacă se redeschid anumite partii odată cu sosirea iernii şi a lui Nicolae Popa din ţările calde.”

Puterea: Precizări ambigue ale Parchetului în legătură cu stenogramele din dosarul “Vîntu-Popa”. “Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a răspuns, pentru ziarul “Puterea”, în legătură cu relevanţa stenogramelor interceptărilor convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu cu diverşi jurnalişti şi oameni politici sau parteneri de afaceri, incluse la dosarul privind favorizarea infractorului Nicolae Popa.”

Romania libera: Alo, sunt Vîntu, aş vrea să închid România. Mă ajutaţi? (editorial de Sabina Fati) “România a rămas o ţară la dispoziţia îmbogăţiţilor cu ambiţii bolnave, care-i pot transforma pe liderii politici în animale de companie şi care pot modela opiniile oamenilor, punând în mişcare toate instrumentele manipulării.”

Bursa: Reporteri fara frontiere – Europa cade de pe piedestal “România ocupă locul 52 din 178 în clasamentul libertăţii presei la nivel mondial, pierzând două poziţii faţă de 2009. Mai multe ţări din Uniunea Europeană au coborât în clasamentul mondial privind libertatea presei, realizat de organizaţia Reporteri fără Frontiere, care avertizează că, în situaţia în care nu vor fi luate măsuri comune, UE riscă să-şi piardă poziţia de lider mondial al respectării drepturilor omului.

Gandul: Cum au votat greşit Udrea, Ialomiţianu, Botiş. “Fericire mare în Parlament marţi seară, când toată lumea a votat două legi prin care TVA la alimentele de bază scade la 5% şi nu se mai impozitează pensiile de sub 2.000 de lei. Aplicarea lor ar aduce însă o “gaură” de un miliard de euro la bugetul de stat. Deputaţii PDL speră acum ca Traian Băsescu să-i salveze şi să le întoarcă cele două legi. Surprinzătoare este poziţia UDMR, care susţine că nu a greşit, ci că a votat “în cunoştinţă de cauză””

Adevarul: Politica fiscală, la degetul lui Toader. “Deputaţii PDL au votat reducerea TVA  şi neimpozitarea pensiilor, la indicaţiile greşite ale liderului de grup, Mircea Toader. Şapte miniştri au dat peste cap „din greşeală“ planurile economice ale propriului Guvern. Printre aceştia s-au numărat miniştrii de la Finanţe, Muncă, Turism şi Agricultură.”

Citeşte şi
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Șeful PSD Liviu Dragnea a lansat un atac direct la adresa libertății presei duminică seară.
Consiliul Naţional al Federaţiei FAIR - MediaSind, întrunit în data de 23 aprilie 2018 la
Magyar Nemzet, unul dintre cele două cotidiene de opoziţie în Ungaria, se închide începând de
Andrei Gheorghe, jurnalist de radio şi televiziune, actor, activist civic, a încetat din viaţă. Nu
De-a lungul timpului, Ion Cristoiu a făcut un număr incredibil de volte. Dacă le urmăreşti,
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Share