home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Legea jurnalistului, de Ghise. Ioan Ghise

Revista presei. Legea jurnalistului, de Ghise. Ioan Ghise

Share

Adevarul: Ghişe a iniţiat “Legea jurnalistului”: ziariştii trebuie testaţi psihologic în fiecare an. “Senatorul PNL Ioan Ghişe a depus, astăzi, la Senat, iniţiativa legislativă intitulată “Legea jurnalistului” care propune, printre altele, instituirea unui organism pentru supravegherea şi sancţionarea presei, atestarea jurnaliştilor o dată la trei ani şi examinarea psihologică anuală.”

Curentul: PNL-istul Ghişe vrea să castreze presa. Politicieni şi securişti pregătesc „măsuri operative“ de anihilare a ziariştilor. “Lichidarea presei libere – atåta cåtă mai este ea – şi controlul opiniei publice, inclusiv a exprimării în mediul online, continuă să fie un obiectiv constant al unei categorii de politicieni proveniţi care mai de care din te miri ce unghere tenebroase.”

Bursa: Fota: Puterea presei nu trebuie folosită în scopuri private sau antinaţionale. “Puterea presei nu trebuie folosită în scopuri private sau împotriva interestului naţional. Aşa a argumentat, ieri, Iulian Fota, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, includerea campaniilor de presă la capitolul vulnerabilităţi în Strategia Naţională de Apărare a Ţării. Fota a susţinut că, în niciun caz, trecerea presei la capitolul “vulnerabilităţi” nu a fost făcută pentru punerea la zid a jurnaliştilor.”

Romania libera: Plan. Sindicaliştii au apelat la sprijinul organizaţiilor de revoluţionari pentru a provoca ciocniri violente cu foţrele de ordine. Păpuşarii din spatele mitingului de la Cotroceni. “Dorin Maior, Puiu Fesan, Vasile Pestreanu, Nicolae Costache George Costin şi alţi lideri ai unor asociaţii de revoluţionari s-au întâlnit miercurea trecută la sediul Federalei Revoluţionarilor, condusă de Bebe Ivanovici, pentru a pune la cale acţiuni radicale în timpul protestelor sindicaliştilor.”

Gandul: Românii care au credite ar putea fi chemaţi din nou la bancă pentru a semna acte adiţionale la acte adiţionale. “În cazul în care Parlamentul va aduce modificări ordonanţei privind contractele de credit, milioane de români vor fi nevoiţi să semneze alte acte adiţionale la cele abia parafate ”

Ziarul financiar: Cinci bancheri au încasat peste un milion de euro în 2009 pentru rezultatele din 2008. “Bonusurile primite de bancheri în 2009 pe seama profiturilor record din 2008 au umflat salariile din domeniu, detronând managerii din alte sectoare economice. Nivelul premiilor nu a ţinut cont de criză.”

Curierul national: În 2011, multinaţionalele vor opera creşteri salariale la fel de mici ca în 2010. “PwC: Nu ne aşteptăm la creşteri salariale cu mult mai mari în 2011 decât anul acesta”

Financiarul: Economia mondiala la control: UE aplica sanctiuni, FMI solicita inspectii obligatorii. “Cele 25 de state selectate de Fond constituie 90% din sistemul financiar mondial si 80% din activitatile economice”

Evenimentul zilei: Andrei Pleşu: “Mă intrigă că nu mi s-a cerut să devin informator”. “Traian Băsescu e alt gen. E influenţat de servicii, dar, în plus, psihologic vorbind, are un fel de duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă. E un fel de spirit de corp. Îi plac uniformele, îi place armata, îi place disciplina, îi place stilul ostăşesc.”

Postari Similare
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Asociaţia Difuzorilor de Presă din Bucureşti anunţă că azi aceştia sunt în grevă generală. Ei vor
Guvernul mexican spionează jurnaliştii şi activiştii folosind un program informatic vândut doar SUA. Afirmațiile jurnaliştilor
Vodafone nu mai vrea să îţi facă reclamă pe mass-media instigatoare de ură, cu ştiri
FAIR MediaSind adresează o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu. Ea este intitulată "Nu distrugeţi sectorul
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Reprezentața Comisiei Europene și Freedom House România anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția 2017 a programului
Mesajele date de Donald Trump în ultimul timp sunt un semnal periculos dat de şeful
Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) este alarmată de atacurile repetate de noua administrație Trump. RSF
74 jurnalişti profesionişti au fost ucişi anul acesta, anunţă organizaţia Reportéres sans Frontiéres. Uciderea lor
Share