home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Dinel Staicu & Ion Popescu, 4 ani de inchisoare

Revista presei. Dinel Staicu & Ion Popescu, 4 ani de inchisoare

Share

Mai tinem minte argumentul preferat al celor care carteau? “Cate procese au inceput, nu avem nici un condamnat dintre marii corupti sau corupatori” – asa se spunea. Era unul dintre locurile comune cele mai folosite.

FOTO: GSP

Iata ca Dinel Staicu si Ion Popescu, actanti in Armaghedonul oltenesc antimafia, au fost condamnati la patru ani de inchisoare, asa cum anunta Ziarul financiar, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată (Staicu), respectiv pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată (Popescu).

Ion Popescu a fost nominalizat ca fost cadru superior al fostei Securitati in Armaghedonul SRI. Multe “foste”.

“Victorie fără glorie. Guvernul Boc a trecut moţiunea, dar rămâne fără majoritate. Guvernul a scăpat. Dar România?” – titreaza Romania libera. “După ce şi-a salvat portofoliile, Guvernul Boc are la dispoziţie numai 13 zile ca să aplice tăierile de salarii şi pensii. Aceasta, deşi a pierdut majoritatea în Parlament”, explica RL.

Este putin eronat: timp sa aplice masurile are mai mult; avem noi, nu Executivul, doar 13 zile la dispozitie, ca presedintele sa promulge legea pe care si-a sumat raspunderea Guvernul, iar FMI sa dea drumul la urmatoarea transa de imprumut.

Acum, totul depinde de Curtea Constitutionala, la care deja PSD a anuntat ca apeleaza maine, in speranta ca aceasta va declara actul normativ neconstitutional.

Dar! Insa! – vorba unui prieten. Stiti cu cate voturi a picat motiunea? 8 (opt) (OPT) (OPT)! Adica era cat pe ce sa cat pe ce… Ce inseamna soarta unei natiuni (si cred ca acum sunt de acord cu mine si cei care ar fi dorit sa cada Guvernul Boc): totul sta uneori in numai opt voturi.

Ciudata numerologia evidentiata de Curierul national: pe 15 iunie, 8 voturi au lipsit sa treaca motiunea, dupa o sedinta in plen care a durat peste opt ore, la finalul careia au fost contabilizate pentru motiune 228 dintre cele 236 de voturi necesare trecerii acesteia. Impotriva au fost 197 de voturi. 7+1=8, iar 9-1= tot 8, dar ma opresc aici, ca altfel beng in dandaneala. Traiasca Heisenberg!

FOTO: Zazzle

Si da, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu neconstituţionalitatea unor prevederi din proiectele de lege privind scăderea pensiilor şi a salariilor, anunta Gandul.

Pana sa se decida Mos Bodrângă de la Curtea Constitutionala ca cum e cu asta cu scaderile de salarii si pensii, Fitch ne da ca fiind singurul stat din regiune in recesiune, conform Financiarul. Poezie: “Tresar mogulii-n palate de fericire / Se-apropie ziua-n care vor cumpara pe nimic locuinte de la pensionari-n nestire“.

Ca sa fie clar: de la pensionarii care, pentru ca Romania e-n faliment, nu vor primi pensia.

Evenimentul Zilei scrie ca Laszlo Tokes este vicepresedinte al Parlamentului European. Eu cred ca este inca o bresa, facuta de fostele structuri securist-comunistoide din fostele state ale Blocului Sovietic in structurile Uniunii Europene.

Citeşte şi
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Asociaţia Difuzorilor de Presă din Bucureşti anunţă că azi aceştia sunt în grevă generală. Ei vor
Guvernul mexican spionează jurnaliştii şi activiştii folosind un program informatic vândut doar SUA. Afirmațiile jurnaliştilor
Vodafone nu mai vrea să îţi facă reclamă pe mass-media instigatoare de ură, cu ştiri
FAIR MediaSind adresează o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu. Ea este intitulată "Nu distrugeţi sectorul
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Reprezentața Comisiei Europene și Freedom House România anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția 2017 a programului
Mesajele date de Donald Trump în ultimul timp sunt un semnal periculos dat de şeful
Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) este alarmată de atacurile repetate de noua administrație Trump. RSF
74 jurnalişti profesionişti au fost ucişi anul acesta, anunţă organizaţia Reportéres sans Frontiéres. Uciderea lor
Share