Revista presei. Codul Muncii – varianta-compromis

Share

Adevarul: Sindicatele şi patronatele au făcut front comun şi au propus un Cod al Muncii mai de stânga “Sindicatele şi patronatele au făcut front comun şi au depus ieri la Guvern un proiect de Cod al Muncii care este mai de stânga decât cel actual. Patronatele au fost de acord cu toate dorinţele sindicatelor şi au respins formula de Cod a Executivului, care le aducea nenumărate avantaje.”

foto: Centrul pentru Economie & Libertate

EvZ: Nici Finlanda nu ne vrea în Schengen “După Germania şi Franţa, şi Finlanda a anunţat că se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, a declarat, ieri, un purtător de cuvânt al guvernului de la Helsinki.”

Bursa: Primarul Capitalei – acţionat în judecată de prefect, pentru o autorizaţie ilegală “Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a atacat, ieri, în instanţă, autorizaţia de construcţie emisă de Primarul General al Municipiului Bucureşti privind construcţia, în regim de urgenţă, a două pasaje rutiere, paralele, de câte două benzi de circulaţie pe sens, pe direcţia Şoseaua Mihai Bravu-Calea Văcăreştilor, potrivit unui comunicat de presă.”

Financiarul: ICCJ: Taierea pensiilor militarilor este ilegala “Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) s-a pronuntat astazi asupra hotararii de guvern care prevede taierea pensiilor militarilor: este ilegala. Magistratii au respins, printr-o decizie irevocabila, recursul guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii HG nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat”

Curentul: Guvernul despre decizia ICCJ: Recalcularea pensiilor militare poate continua “Executivul a anuntat ieri ca va continua recalcularea pensiilor militare, argumentand ca “procesul de recalculare a pensiilor isi are temeiul in Legea 119/2010 cu referire la Legea 19/2000, motiv pentru care suspendarea efectelor HG nr. 735/2010 nu este echivalenta cu constatarea ne-legalitatii normelor de fond privind recalcularea pensiilor, cuprinse in Legea 119/2010 cu referire la Legea 19/2000”

Curierul national: Cât mai costă datele bancare furnizate de hackeri? “Panda Security a reuşit să facă o listă a preţurilor cerute de informaţii bancare şi produse online ilegale. Infractori online şi-au diversificat “modelul de afaceri” în 2010″

Romania libera: Cum profită „băieţii deştepţi” din SUA de WikiLeaks “Ţinta primeşte un telefon neaşteptat: „Computerul şi IP-ul dumneavoastră au fost înregistrate că au vizitat pagina WikiLeaks”. Pedeapsa este o amendă de la 25.000 la 250.000 de dolari şi, posibil, închisoare, mai spune vocea înregistrată din mesaj, care lasă şi un număr pe care victima trebuie să îl contacteze pentru a plăti amenda, beneficiind de reducere în funcţie de promptitudinea răspunsului.”

Share