home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Băsescu l-a desemnat premier pe MR Ungureanu

Revista presei. Băsescu l-a desemnat premier pe MR Ungureanu

Share

AdevarulPreşedintele Băsescu l-a desemnat prim-ministru pe Mihai Răzvan Ungureanu. Premierul desemnat: “Intenţionez să folosesc experienţa MAE şi a SIE în eficientizarea guvernării” “«Am fost întotdeauna loial interesului public şi intereselor noastre naţionale», a declarat Ungureanu”

union

Bursa: Şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, premier desemnat “Preşedintele Traian Băsescu a declarat, aseară, că a avut discuţii cu Emil Boc referitoare la depunerea mandatului de premier, încă din luna decembrie”

EvZ: De la un premier de sacrificiu la un premier de la serviciu’ “Emil Boc şi-a încheiat cariera de prim-ministru după trei ani la conducerea Guvernului. Noul premier este diplomat de carieră şi conduce de peste patru ani Serviciul de Informaţii Externe”

Fin.ro: Mihai Razvan Ungureanu este noul premier desemnat de presedinte “Seful statului a declarat ca a avut, inca din luna decembrie, discutii cu premierul Emil Boc privind depunerea mandatului, decizia fiind amanata din motive de interes national”

Gandul: Ce guvern îi pregăteşte Coaliţia lui Mihai Răzvan Ungureanu “PDL, UDMR şi UNPR negociază pentru premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu o echipă în mare parte având aceeaşi componenţă cu cea pe care Emil Boc a condus-o până astăzi”

Curierul national: Economia, în aşteptare după demisia lui Boc “Mircea Coşea: Toţi cei care se uită la noi din punct de vedere al investiţiilor se întreabă ce va face noul Guvern. Ionuţ Dumitru: Noul Executiv trebuie să continue reformele structurale începute şi să continue relaţia cu FMI. Agathon (ACPR): Important este să arătăm că România este guvernabilă, tărăgănarea ar da un semnal prost”

Romania libera: “Capitanul de Securitate Tudor Vornicu” Marturisirea scriitorului I.D. Sarbu: “Acolo l-am întâlnit pe cel care cred că era căpitanul Tudor Vornicu. Foarte calm, măsurat, dozându-şi hipnotic vorbele şi privirea, mi-a explicat că, dacă nu renunţ la încăpăţânarea mea, organele vor fi nevoite să-mi «rupă şira spinării». Iar dacă refuz, absolut tot ce am scris va fi dat la topit. Tot ce a spus el s-a îndeplinit întocmai.(…) Pe Tudor Vornicu l-am reîntâlnit în holul Televiziunii, prin 1983 (ultima mea vizită la Secţia de teatru a TV). El m-a recunoscut: «Eşti Sîrbu?», mi-a zis. Am făcut semn că da. «Cum – s-a mirat el – trăieşti?» Şi făcându-şi cruce s-a îndreptat spre ascensor”

Curentul: România trebuie să scoată din buzunar aproape un milion de euro pentru condamnările la CEDO din 2011 “Statul român a fost condamnat, numai în urma deciziilor din 2011, la plata a nu mai puțin de 800.000 de euro către cetățenii care au acționat în judecată România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru diverse încălcări ale unor drepturi”

Puterea: De ce China şi Rusia nu vor condamnarea regimului sirian “China are un interes economic major, scrie CNN. «Interesul reînnoit al Beijingului în Damasc, nod terminal tradiţional al Drumului mătăsii…, indică faptul că Siria este vazută ca un centru comercial important», potrivit unui studiu făcut de Washington în 2010”

Postari Similare
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Asociaţia Difuzorilor de Presă din Bucureşti anunţă că azi aceştia sunt în grevă generală. Ei vor
Guvernul mexican spionează jurnaliştii şi activiştii folosind un program informatic vândut doar SUA. Afirmațiile jurnaliştilor
Vodafone nu mai vrea să îţi facă reclamă pe mass-media instigatoare de ură, cu ştiri
FAIR MediaSind adresează o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu. Ea este intitulată "Nu distrugeţi sectorul
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Reprezentața Comisiei Europene și Freedom House România anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția 2017 a programului
Mesajele date de Donald Trump în ultimul timp sunt un semnal periculos dat de şeful
Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) este alarmată de atacurile repetate de noua administrație Trump. RSF
74 jurnalişti profesionişti au fost ucişi anul acesta, anunţă organizaţia Reportéres sans Frontiéres. Uciderea lor
Share