home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista pres(arilor). A început restauraţia în Televiziunea Română

Revista pres(arilor). A început restauraţia în Televiziunea Română

Share

TVR ar fi “profund politizat şi dezinformează populaţia”, susţine Victor Ponta. El crede că Televiziunea Română ar avea “şi un management defectuos”, dar “soluţia nu este schimbarea unei conduceri politice cu directori numiţi tot politic”.

ZPN

Ponta susţine că doreşte un sistem european, bazat pe criterii de management. Bine… vom vedea cum e cu criteriile acestea imanente de management. Data trecută când au fost la putere, PSD l-a numit acolo pe Saşa Sassu, după criterii de management extrem de stricte, fix din intrauteri lumea PSD.

Active Watch este însă de cu totul altă părere: Noua putere ia cu asalt TVR. AMP AW atrage atenţia că…

joi, 3 mai, Consiliul de Administrație al TVR a decis, la propunerea lui Claudiu Brânzan, membru din partea PSD, demiterea lui Dan Radu din funcția de Director de Producție Editorială și Programe, prin desființarea postului respectiv din organigramă.

Brânzan susține că măsura a fost necesară, din cauza faptului că «Hotărârile pe care le-a luat domnul Dan Radu au dus la scăderea ratingului emisiunilor TVR. De asemenea, au fost introduse în grilă nişte producţii care nu numai că nu au performat, ci au scăzut şi veniturile din publicitate ale TVR». 

Reprezentanții noii majorități parlamentare din Consiliul de Administrație al TVR au încercat să-l instaleze pe Claudiu Lucaci în funcția de director al Direcției Emisiuni Informative și Sport (DEIS).

Trebuie înţeles, de exemplu, că pe politrucul pierdut prin presă Claudiu Brânzan îl cunosc din timpuri imemoriale, pentru că mi-a fost coleg de facultate şi coleg în redacţia Revistei Orientări a Centrului Universitar Galaţi.

Înainte să devină prefect PSD, Brânzan a îndeplinit diferite misiuni nobile pentru fostul partid unic. A fost redactorul-şef de la Orientări din primăvara anului 1990, când (o parte dintre) studenţii gălăţeni cereau îngheţarea anului universitar şi o reformă profundă, sistemică.

Eram printre ei. Brânzanii din universitate ne-au catalogat scurt drept golani şi chiulangii, care vrem să stăm un an fără să învăţăm. Simultan, eram redactor la această publicaţie din anul 1985. În revistă, am vrut să descriu ce s-a întâmplat în timpul manifestaţiilor pentru îngheţarea anului universitar. Brânzan s-a opus, a ieşit scandal şi am părăsit redacţia.

Ulterior, acelaşi ins a aservit fosta publicaţie studenţească gălăţeană cotidianului local fesenist Viaţa Liberă, fost cotidian al PCR sub numele Viaţa Nouă. Cam atât despre tovarăşul Brânzan Claudiu. Nici n-am apucat bine să scriu despre ce vor face. Iată că fac. Sunt stătuţi rău de tot pesediştii şi parcă au apucat o bucată de carne crudă şi acum au luat-o la sfâşiat.

Horia Ghibuţiu, fost redactor-şef la Adevărul de Weekend, va fi redactor şef la FHM, publicaţie editată de Sanoma Hearst.

Naşul.tv a primit licenţă de emisie şi pentru cablu.

Citeşte şi
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Asociaţia Difuzorilor de Presă din Bucureşti anunţă că azi aceştia sunt în grevă generală. Ei vor
Guvernul mexican spionează jurnaliştii şi activiştii folosind un program informatic vândut doar SUA. Afirmațiile jurnaliştilor
Vodafone nu mai vrea să îţi facă reclamă pe mass-media instigatoare de ură, cu ştiri
FAIR MediaSind adresează o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu. Ea este intitulată "Nu distrugeţi sectorul
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Reprezentața Comisiei Europene și Freedom House România anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția 2017 a programului
Mesajele date de Donald Trump în ultimul timp sunt un semnal periculos dat de şeful
Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) este alarmată de atacurile repetate de noua administrație Trump. RSF
74 jurnalişti profesionişti au fost ucişi anul acesta, anunţă organizaţia Reportéres sans Frontiéres. Uciderea lor
Share