home POLITICA Regele Mihai I al României. Demonizarea comunistă

Regele Mihai I al României. Demonizarea comunistă

Share

„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie”, afirma Maiestatea Sa, Regele Mihai I în plenul Parlamentului României, la 25 octombrie 2011, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani.

Regele Mihai a trecut în lumea celor care se uită la noi din istorie

Regele Mihai a fost un reper moral fără egal pentru întreaga națiune română pe tot timpul vieții sale. Reper susținut prin blândețea și curajul cu care a înfruntat toate amarnicele vicisitudini pe care destinul i le-a pus în față.

Cât de cumplit şi ticălos a fost demonizat Regele Mihai 

Cu toate acestea, nici o clipă Regele Mihai nu și-a pierdut Credința în Dumnezeu și în neamul său, pe care l-a slujit neclintit, ca un adevărat patriot. Memoria însă ne revine nouă, celor în viață.

Această prezentare necesită JavaScript.

Şi de aceea, dincolo de cuvintele mari și elogioase, mai mult sau mai puțin sincere, ce se vor revărsa la catafalcul Regelui, este datoria noastră să reamintim cât de cumplit și ticălos a fost demonizat Regele Mihai în timpul vieții sale de către românii comuniști și urmașii acestora. Unii dintre aceștia ocupă și în prezent scaune ministeriale și parlamentare.

Demonizarea Regelui Mihai a început odată cu retragerea cetățeniei române în 1948, de către regimul stalinist instalat în România la 30 decembrie 1947 prin forța trupelor sovietice și amenințarea puștilor Diviziei Tudor Vladimirescu.

Comuniştii, campanie de denigrare şi calomniere

Atunci când Regele Mihai a denunțat în Occident abdicarea sa forțată (obținută prin șantaj, sub amenințarea împușcării a 1000 de români arestați), comuniștii au început o înverșunată campanie de denigrare și calomniere a acestuia, ce a continuat până mult după decembrie 1989.

Demonizarea Regelui Mihai a fost susținută printr-un val de minciuni sfruntate, care, repetate și infiltrate cu perfidie timp de zeci de ani de propaganda comunistă și structurile specializate ale Securității, i-au indus în eroare pe mulți români.

Regele Mihai, Casa Regală şi rolul lui Mihai Roller

Care fie nu cunoscuseră realitățile de dinainte de 1947, fie au fost și sunt mai departe de cultură și educație. Mai întâi comuniștii, sub semnătura lui Mihai Roller, au șters din istoria României Casa Regală și rolul covârșitor jucat de regii României în marile bătălii pentru independență și Unitate ale românilor, de la 1877 încoace.

Apoi, deși Regele Mihai, aflat în exil, a trebuit să se angajeze și să muncească pentru a-și întreține familia, a fost acuzat că ar fi părăsit țara la 3 ianuarie 1948 cu neînchipuite bogății furate poporului muncitor, în condițiile în care întreg bagajul său fusese sever cenzurat de comuniști.

Regele Mihai, scenariile şi uneltirile atribuite Lui pe nedrept

Cu toate că a avut o atitudine demnă și rezervată față de divizata, suspicioasa și orgolioasa diasporă românească din timpul Războiului Rece, Regelui Mihai i-au fost mereu atribuite scenariile unor uneltiri și comploturi imperialist-parșive ale străinilor (inclusiv ale ungurilor), care urmăreau subminarea orânduirii socialiste a României și a independenței acesteia.

Toate acestea, în condițiile în care Securitatea a urmărit permanent mișcările și anturajul Regelui în străinătate.

Regele Mihai a prezentat încă din decembrie 1989 ca principalul dușman al regimului Ion Iliescu. Care vedea în fostul suveran, tocmai datorită legitimității de care, în mod firesc, fostul suveran se bucura, o amenințare directă la puterea pe care tocmai o acaparase.

Regele Mihai, numeroase şi dureroase umilinţe. Intoxicarea “Oglinda”

De aceea, Regele Mihai a fost supus de către Ion Iliescu repetatelor și dureroaselor umilințe ale interzicerii intrării în propria țară, la care s-au adăugat și odioasele invective peremiste.

Fostul propagandist ceaușist, regizorul Sergiu Nicolaescu, a mai adăugat și el, în beneficiul șefului său de partid, Ion Iliescu, o cărămidă la demonizarea regelui, prin ecranizarea vădit tendențioasă a actului de la 23 august 1944, în filmul „Oglinda”, realizat în 1993.

În fine, fostul căpitan de vas pe timpul regimului ceaușist și apoi membru de vază și lider al unui partid desprins din FSN, devenit ulterior președinte al României, Traian Băsescu, nu a avut nici o jenă în 2011 să-l acuze pe Regele Mihai că ar fi fost „slugă la ruși”, pentru că a semnat abdicarea în 1947, fiind astfel un „trădător al intereselor naționale”. Absurditatea era atât de mare încât Casa Regală a preferat să păstreze o tăcere demnă.

Multe, prea multe și strigător la cer de nedrepte umilințe pentru Regele Mihai, cel care a fost simbolul modest și nobil al speranței pentru milioane de români.

Așa cum a spus și Oana Pellea: Majestate, să ne ierți!

Citeşte şi
Regele Mihai se întoarce în mormânt. Guvernul, ultima sfidare

Regele Mihai se întoarce-n mormânt. Guvernul PSD-ALDE continuă să sfideze tot ce au mai de Read more

Prinţul Nicolae a fost prezent la concertul în memoria MS Regele Mihai I

Prinţul Nicolae a revenit în România, împreună cu logodnica lui, Alina Maria Binder. El a Read more

Casa Regală. Bucurie, zâmbete. Sărbătorile Crăciunului, aproape GALERIE FOTO

Sărbătorile Crăciunului sunt aproape şi la Casa Regală. Funcţionarii instituţiei sunt primiţi în faţa Bradului. Read more

Majestate, pune-Ţi mâna deasupra României! GALERIE FOTO

Majestate, acum ne priveşti din istorie, alături de ceilalţi înţelepţi ai neamului românesc. Te-ai născut Read more

Prinţul Nicolae, acum, mesaj către români: “Nu mă las bătut!”

Un nou mesaj către români a fost transmis de prinţul Nicolae acum, în aceeaşi manieră Read more

Regele Mihai a ajuns acum în Bucureşti, cortegiu funerar

Cortegiul funerar care îl aduce pe Regele Mihai I al României a ajuns la Bucureşti, Read more

Prinţul Nicolae, mesaj cutremurător despre Regele Mihai I

Prinţul Nicolae a postat recent pe Facebook un mesaj cutremurător despre Majestatea Sa Regele Mihai Read more

Mişcarea pentru Regat cere alt protocol la înmormântarea Regelui

Mişcarea pentru Regat şi Coroană cere Protocolului Regal modificarea unor detalii din timpul ceremoniilor în Read more

Miting anticorupţie, precedat de marş de comemorare a Regelui

Un marş de comemorare a Regelui Mihai, urmat de un miting anticorupţie, va avea loc Read more

Sicriul Regelui Mihai I, urcat pe afet de tun până la Curtea de Argeş

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi transportat de la București la Read more

Share