home EVENIMENT Rachete Patriot pentru România, aprobate de Statele Unite

Rachete Patriot pentru România, aprobate de Statele Unite

Share

Departamentul american de Stat a aprobat o posibilă vânzare de sisteme de rachete Patriot către România. Este vorba despre o achiziţie de 3,9 miliarde de dolari, a anunțat marți o agenție a Pentagonului, citată de Reuters.

Dragnea, deranjat de gen. Ciucă. Orgoliu de mascul alfa sau trompeta lui Putin?

Contractorii principali ar fi Raytheon Co și Lockheed Martin Corp. Este o informaţie furnizată de Defense Security Cooperation Agency.

SUA vor vinde României, țară membră a NATO, pentru aproape patru miliarde de dolari, rachete Patriot. Este anunţul Pentagonului și Departamentului de Stat, conform AFP.

Rachete Patriot, vânzare posibilă

Aşa procedează SUA la fiecare contract comercial de vânzare de arme de către Washington. Departamentul american de Stat este cel care a aprobat “vânzarea posibilă”. Este vorba despre o serie de echipamente de apărare Patriot. Buget estimat . 3,9 miliarde dolari, precizează AFP.

Ministerul Apărării informează despre aceasta Congresul. Legislativul poate, în teorie, să se opună în termen de 30 de zile.

Pe lângă suma foarte mare, anunțul este semnificativ. El privește o țară europeană din fostul bloc sovietic. Președintele american Donald Trump a dat-o ca exemplu în iunie. Aceasta pentru eforturile sale vizând aducerea cheltuielilor de apărare la 2% din PIB, remarcă AFP.

Rachete Patriot pentru îmbunătăţirea securităţii României

Potrivit formulei consacrate în materie, adaugă AFP, “această propunere de vânzare consolidează politicile externă și de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat NATO”.

“Această propunere de vânzare de sisteme Patriot va contribui la necesitățile României în termeni de autoapărare și va răspunde obiectivelor NATO în materie de apărare”, subliniază Pentagonul și Departamentul de Stat în comunicatul lor.

Fără a menționa vreodată Moscova, Washingtonul apreciază că “România va utiliza sistemul de rachete Patriot pentru a întări apărarea teritoriului său și a descuraja orice amenințare regională”.

Aceasta va permite de asemenea Bucureștiului “creșterea capacităților defensive ale forțelor armate române în fața unei agresiuni și protejarea aliaților din NATO care se antrenează cu regularitate pe teritoriul României”, mai arată AFP.

Postari Similare
Rusia ameninţă Statele unite că va lua măsuri militare asupra scutului de la Deveselu.Pe acesta,
Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a atras atenţia asupra pericolului care este reprezentat
Statele Unite ale Americii trebuie să aibă încredere în Parlamentul României. Acesta urmărește "să consolideze
Senatorul PSD Șerban Nicolae consideră mesajul Departamentului de Stat al SUA drept unul „profund ofensator”.
Doi demnitari PSD-ALDE au reacţionat în această seară în manieră nord-coreeană. Este vorba despre ministrul
SUA atenţionează, prin Departamentul de Stat, coaliţia de guvernare PSD-ALDE asupra consecinţelor continuării mutilării Legilor
SUA a dispus iniţierea pregătirilor pentru plasarea bombardierelor nucleare în alertă permanentă.Aceasta în contextul tensiunilor
O firmă pakistaneză, Kestral Group, ar urma să fie interfaţa prin care americanii aduc în
Coreea de Nord nu a arătat "nici un semn de interes" pentru discuții cu Statele
Alocarea de România a 2% din PIB pentru Apărare în următorii 10 ani e "o
Share