home POLITICA PSD îşi joacă în aceste zile viitorul ca partid politic

PSD îşi joacă în aceste zile viitorul ca partid politic

Share

PSD îşi va juca în săptămânile care urmează viitorul său ca partid politic în România democrată. În viitorul imediat, PSDragnea va încerca să dea lovitura de graţie României democrate.

Liviu Dragnea: Scoatem Legile Justiţiei! Va fi război total!

Motivul – liderul clanului PDRagnea este efectiv disperat. El ştie că se apropie, într-un fel sau altul, de puşcărie. Aşa că a renunţat la orice perdea şi e direct, dur, brutal, ca orice nativ scorpion ajuns la ultimul fir. “Voi da Legile Justiţiei în forma primară”, a spus acesta. Kovesi “va pleca cu tot cu funcţia”. “Dacă Iohannis nu va înţelege, va pierde”, a ameninţat politicianul.

Ne aflăm la câteva ore după ce Liviu Dragnea a fost anunţat că începe contra lui urmărirea penală. Pentru fraude cu fonduri europene, deturnate la Tel Drum. Prejudiciul – 21 de milioane de euro. Totul porneşte de la informaţiile furnizate Anticorupţiei de către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

PSD, un partid la răscruce de drumuri

PSD poate să scape în perioada care urmează de Liviu Dragnea. Fără să devină un partid de sfinţi, ba, din contră, social-democraţii îşi pot spăla o parte din păcate. Debarcându-l pe Liviu Dragnea şi punând stop modificării Legilor Justiţiei.

În acest caz, după o lungă perioadă de penitenţă, ar putea redeveni un partid frecventabil. Înainte, mai trebuie şi să recunoască faptul că a minţit anul trecut, în campania electorală. Exact ca să modifice Legile Justiţiei acum.

În perioada care urmează, factorul stradă este esenţial. Dacă Opoziţia, sindicatele şi Mişcarea Rezist acţionează împreună, vor urma săptămâni foarte tensionate. PSD ar putea încerca represiunea. Dacă o face, în stradă vor ieşi, la fiecare manifestant, trei, apoi la cei trei alţi nouă. Şi tot aşa. End game.

PSD poate să intre în colaps după ce se va înălţa la cer, ca Icarus

Este clar că PSDragnea voia să folosească metoda loviturii de stat tiptil, despre care am mai scris încă din 2016. Dar PSDragnea nu mai are acum timp de subtilităţi. A trecut la durităţi. Joacă la rupere. Dacă liderii PSD se vor teme de ce le poate spune şi face Dragnea şi nu vor acţiona acum, s-a terminat.

Va urma ori o cucerire vremelnică a puterii totale de către PSD. Un răstimp, va merge, apoi va fi explozia populară şi PSD va fi măturat şi va deveni istorie. Promit aici că, în acest caz, voi milita explicit pentru lustrarea tuturor membrilor PSD din mediul public timp de zece ani.

Nişte oameni care nu au avut sânge să scape de un infractor din fruntea lor nu au ce căuta în politică. Să se angajeze la Salubritate, acolo să le fie locul. Dacă PSDragnea nu va reuşi cucerirea puterii absolute şi va pierde meciul cu statul de drept, PSD va intra rapid în colaps. În ambele cazuri, urmează alegeri anticipate. Iar atunci PSD va obţine un scor fără precedent.

Citeşte şi
Îndrăgita actriţă Oana Pellea, cunoscută pentru implicarea sa civică şi participarea constantă la protestele antiguvernamentale,
Klaus Iohannis a ieşit la declaraţii la trei zile după evenimentele din seara de 10
După trei zile de proteste, dintre care prima dominată de represiunea violentă a PSDragnea, se
PSDragnea ţine linia dură şi emite un comunicat aberant. Partidul aflat la guvernare îi cere
După mai multe săptămâni în care multiple surse au relatat despre disperarea lui Liviu Dragnea,
Un contract eşuat al PSD cu Elliot Broidy relevă faptul că PSD intenţionează să controleze
De mai multe luni de zile tot pândesc momentul potrivit să scriu un comentariu cu
Curtea Constituţională a României dornene joacă pe faţă în favoarea PSDragnea, rezultă din conearea datelor
Astăzi, primarul Iaşiului, Mihai Chirică, a fost exclus din PSD de aripa PSDragnea. Disoluţia Partidului Social
PSDragnea e în defensivă. Mihai Tudose şi-ar fi asigurat susţinerea a 36 de parlamentari social-democraţi,
Share