home CORUPTIE, POLITICA PSD ar putea să fie exclus din Partidul Socialiştilor Europeni

PSD ar putea să fie exclus din Partidul Socialiştilor Europeni

Share

Pentru PSD lucrurile mai rele ar putea să fie de-abi al început. Veşti foarte proaste vin dinspre grupul europarlamentarilor social-democraţi danezi, unul dintre cele mai puternice din Parlamentul European.

IFJ condamnă atacurile forţelor de ordine asupra jurnaliştilor în România

Danezii vor pune problema excluderii PSD din PSE

Social-democrații din Danemarca au anunțat, prin vocea lui Orla Hav, parlamentar danez și unul din liderii Partidului Social-Democrat, că sunt foarte îngrijorați de ce se întâmplă în România și că vor ridica problema excluderii PSD din familia europeană din care face parte, Partidul Socialiștilor Europeni (PES).

Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (PSD – n. red.).

PSD a încălcat principiile social-democraţiei

Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate.

În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere.

Partidul încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a declarat Orla Hav.

Citeşte şi
Hannes Swoboda afişându-se cu Victor Ponta în iunie 2012, pe când
~Bruxelles:restabiliti credibilitatea Romaniei!~PPE, PSE: potoliti-va!~USL ii face pe absenti smecheri, ticalosi, unguri, lasi si tupilati~
Votul asupra petitiei privind libertatea presei este contestat de toate grupurile politice din legislativul european,
Norica Nicolai, prezentă la dezbateri, a criticat dur modul în care PPE a permis înlocuirea
Boştinaru, membru al Comisiei de Petiţii a Parlamentului European, consideră că votul de ieri pentru
Ancuța Gianina Opre se împrieteneşte tot mai mult cu jurnaliştii de investigaţie de la Rise
Prim-vicepreședintele, PNL Raluca Turcan, a declarat miercuri pentru G4Media.ro că Simona Maya Teodoroiu, judecătorul raportor
Autorităţile din România vor intra în coliziune cu o rezoluţie foarte dură a Parlamentului European
Noi stenograme cu Adrian Ţuţuianu au fost publicate exact înainte de şedinţa CExN, în care
Azi, în conducerea PSD au loc două CExN, adică două consilii eecutive naţionale. Aşa intenţionează
Share